Spektaklio premjera įvyks kovo 4 ir 5 dienomis Nacionalinio dramos teatro Mažojoje salėje. Jame vaidina Gabrielė Kuodytė, Tatjana Liutajeva, Arvydas Dapšys bei Algis Dainavičius, scenografiją kūrė Jūratė Paulėkaitė, muziką - Gintaras Sodeika.

Pastatymą režisuoti ėmėsi pats autorius, nebe pirmą kartą bandantis jėgas teatro scenoje. Prieš porą metų akcijoje jis režisavo savo pjesės "8-230 Tai aš" eskizą.

"Nesinori savo pjesės atiduoti bet kam. Kadangi neatsirado tinkamo režisierius, teko daryti tai pačiam. Skirtingai nei romanas ar eilėraštis, pjesė yra nebaigtas darbas, kurį norėjau atlikti iki galo ", - antradienį spaudos konferencijoje sakė dramaturgas.

Pjesė "Malyš", kurios veiksmas vyksta prieš, per ir po Antrojo pasaulinio karo Lietuvoje ir Sibire, pasakoja apie dviejų šeimų likimus, susipynusius istorinėse ir politinėse peripetijose. Tragiškiausi šių dviejų tautų istorijoje įvykiai lietuviškai ir rusiškai parašytoje pjesėje vaizduojami žaimingai, kartais net komiškai.

"Vis dėlto svarbiausia pjesėje yra šių keturių žmonių istorija, o ne laikotarpis. Tai galėjo nutikti ir prieš, ir po šimto metų, ir nebūtinai Lietuvoje bei Rusijoje", - sakė M.Ivaškevičius.

Kaip prisipažino OKT direktorius Martynas Budraitis, spektaklis "Malyš" statomas skolon - tiek jo kūrėjų, tiek dekoracijų gamintojų atžvilgiu. Kultūros ir sporto rėmimo fondas dar nėra davęs atsakymo, ar pastatymas bus paremtas.

Prieš premjerą programėlės pavidalu ketinama išleisti ir visą naujosios lietuviškos pjesės tekstą. Spektaklis Vilniuje bus rodomas ir kovo 7 bei 9 dienomis, o kovo 10 dieną jį išvys Kauno dramos teatro žiūrovai.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją