Ar matei filmą, kuriame pats vaidinai? Ką apie jį manai?

Taip, žinoma, mačiau net kelis kartus. Man asmeniškai labiau patinka kitokio stiliaus filmai. Pavyzdžiui, veiksmo, fantastikos. Bet suprantu, kad šis filmas yra geras – reikalingas ir prasmingas. Buvo smagu prisidėti prie filmo kūrimo su smagiu kolektyvu.

Papasakok apie tą smagų kolektyvą daugiau.

Su Valentinu Novopolskiu ir Gabija Siurbyte mes tapome labai gerais draugais už ekrano – man labai patiko su jais dirbti. Nepaprastai džiaugiuosi šia patirtimi. Tikiuosi ir jiems taip pat buvo smagu su manimi. Su Valentinu per pertraukas žaisdavome žaidimus. Jis atsisiuntė mano mėgiamą žaidimą į savo telefoną, kad galėtume kartu žaisti.

Markas Eimontas


Papasakok, kaip kūrei šį vaidmenį?

Man visai patiko ir buvo įdomu įsikūnyti į Sašos vaidmenį, smagu pabūti visai kitokia asmenybe.
Tiesą sakant, manęs, kaip Marko asmenybės, vaidmenyje buvo gal 10 procentų. Visa kita buvo režisieriaus Ernesto nuorodos ir mano pastangos. Man su Ernestu buvo lengva ir įdomu dirbti, būdavo aišku, ko iš manęs nori, ką ir kaip daryti. Scenų, kurioms reikėtų daug dublių, nebuvo – dažniausiai pavykdavo viską suvaidinti iš antro-trečio karto. Aš tiesiog išmokstu tekstą, o režisierius paaiškina, kaip jį man išsakyti.

Ar visada svajojai apie aktoriaus karjerą? Ar svajoji šiandien?

Kai buvau kokių 6 metų, patikdavo tos kietų žaislų reklamos, kurias matydavau per televizorių. Pasakiau mamai, kad norėčiau tokioje irgi būti. Mama nuvežė mane į aktorių agentūrą, ten užregistravo į duomenų bazę. Beje, pirmas pasiūlymas filmuotis reklamoje buvo būtent iš Ernesto Jankausko – jo režisuojamam reklaminiam klipui. Taip pirmą kartą ir susipažinome.

Po to filmavausi dar keliuose reklaminiuose klipuose, muzikinės grupės „Plan B“ video klipe dainai „Guess again“.

Kai gavau žinutę su užklausa dėl vaidmens filme, buvau apstulbęs iš džiaugsmo ir pagalvojau „oh, my God, jei mane išrinks aš būsiu kino žvaigždė!“. Buvau labai užsidegęs ir norėjau, kad mane išrinktų, todėl labai stengiausi per atrankos video bandymus.

Ar apie aktoriaus karjerą svajoji šiandien?

Taip, lyg ir. Kol kas man labai patinka tai, ką darau.

Markas Eimontas

Ar turi svajonių vaidmenį?

Aš vaikas, todėl mano svajonių vaidmenys irgi vaikiški. O gal kaip tik ne. Labai norėčiau sudalyvauti tokiame dideliame filme, kaip „Keršytojai“ (angl. Avenger) ar kokiame kitame „Marvel“ studijos projekte.

Vaikai vaidina ne tik filmuose šeimai, bet ir šiurpiuose siaubukuose. Pavyzdžiui, Egzorcistas, Švytėjimas, Svetimi, Babadukas ir pan. Ar norėtum suvaidinti tokiame filme, skirtame suaugusiems?

Siaubo filmai man nelabai patinka, bet tokiame visai norėčiau suvaidinti, nes tada tikrai žinočiau, kad tas siaubas nėra tikras ir nėra ko bijoti. Nors žinau, kad net pačiuose baisiausiuose filmuose vaidinantys vaikai dažnai turi tiesiog išmokti tekstą konkrečiai scenai ir nežino, kokiame filme vaidina.

Girdėjom ir matėm, kad prie tavęs jau prieina fotografuotis fanai. Kaip į tavo debiutą kine žiūri draugai ir bendraklasiai?

Net nežinau. Galbūt kažkiek susižavėję, lyg ir nustebę, kad – va, paprastas berniukas iš kaimyninio kiemo ar tos pačios mokyklos dabar kino afišose po visą miestą – unbelievable (angl. neįtikėtina). Dažnai vadina mane „Saša“. Kiti sako, kad irgi norėtų būti aktoriais, dar kiti klausinėja apie kai kurias scenas.

Dažniausiai teiraujasi apie scenas, kuriose rūkau arba dainuoju repą su daug keiksmažodžių.

Ką apie tai manai pats arba tavo tėvai?

Iš tikrųjų nerūkiau cigaretės – ten kino magija (juokiasi). O tiek keiksmažodžiai, tiek filme rodomas vidurinis pirštas yra filmo dalis. Puikiai tai suprantu. To reikėjo scenai ir filmui. Tą supranta ir mano tėvai.

Kaip tvarkysiesi su netikėtai užklupusiu dėmesiu?

Kol kas sekasi neblogai. Tiesa, kitą savaitę bus Rugsėjo 1-oji, todėl nežinau, kas dar laukia mokykloje.

Ačiū už interviu. Sėkmės vaidinat svajonių vaidmenis, Markai.

Užsienio festivaliuose apdovanojimų pelnęs ir kritikų pozityvių vertinimų sulaukęs vaidybinis filmas Lietuvos kino teatruose rodomas nuo rugpjūčio 16 d. Pagrindinius vaidmenis filme atliko Valentinas Novopolskis, Gabija Siurbytė ir Markas Eimontas.

Kino juostoje „Čia buvo Saša“ nagrinėjama sudėtinga tema, tačiau tuo pačiu tai nuoširdus ir linksmas filmas. Jame pasakojama istorija apie tai, kad 30-mečiai Jurga ir Tomas negali susilaukti vaikų, tad nusprendžia įsivaikinti mažą mergaitę. Bet atvažiavusiai į globos namus jos pasiimti porai pranešama, kad įvyko klaida – vietoje būsimos globotinės nekantriai laukia 12-metis Saša. Direktorė potencialius įtėvius įkalba su berniuku drauge praleisti dieną. Kai Jurga pasiduoda jos spaudimui, prasideda trijulės gyvenimą pakeisiantys įvykiai. Įtemptai dienai baigiantis, kiekvienas privalės atsakyti į klausimą – kas gi yra tikroji šeima?

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją