Senovinėje pilyje, kurioje kelis amžius veikė pranciškonų vienuolynas, bus teikiamos įvairios paslaugos - nuo seminarų bei konferencijų organizavimo iki teminių vakarų ir egzotiškos medžioklės.

"Tai pirmasis Lietuvoje toks projektas, įgyvendintas privačiomis pastangomis ir siūlantis tokias paslaugas", - sako Lietuvos pilių ir dvarų asociacijos atstovė Lina Blažytė-Leliukienė.

Norviliškių pilis ir buvęs vienuolynas stovi vadinamojoje "Dieveniškių kilpoje". Aplink Dieveniškes kadaise buvo didikų Goštautų žemės ir dvarai. Viename iš jų su pirmuoju vyru Stanislovu Goštautu 16 amžiuje gyveno Barbora Radvilaitė, vėliau ištekėjusi už Lietuvos ir Lenkijos karaliaus Žygimanto Augusto.

Tarp paslaugų, siūlomų Norviliškėse bus pažintinės ir ekstremalios kelionės visureigiais, šaudymas lankais ir arbaletais specialioje miško trasoje į žvėrių iškamšas, fazanų medžioklė su plėšriaisiais paukščiais, kirvių, peilių mėtymo į taikinius varžybos. Galima bus pakeliauti medžiais, orientacinio sporto trasomis.

Dar prieš porą metų Norviliškių pilies būklė buvo verta užuojautos - pastatas buvo užkonservuotas, kad negriūtų toliau. Verslininko pastangomis ir Šalčininkų rajono savivaldybės pagalba mūrai buvo prikelti naujam gyvenimui.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją