Šiuo metu M. P. E. Martynenko studijuoja aktorystę Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, bendradarbiauja su režisieriumi Oskaru Koršunovu, Antano Smetonos vardinės stipendijos stipendininkas, tinklaraščio „Praeis“ autorius. Jis – aktyvus Vilniaus ir tarptautinių slemo poezijos festivalių dalyvis, įvairių slemo konkursų nugalėtojas. Daugeliui skaitytojų atradimu tapusi pirmoji jo knyga „Be penkių pasaulio pradžia“ (2018 m.) neseniai perleista dar kartą. 2019 m. pradžioje pasirodė antroji autoriaus knyga „Praeis“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Trečioji M. P. E. Martynenko knyga „Mirtingumo įrodymai“ atsirado iš sudėtingų asmeninių patirčių, apie kurias kalba pats autorius:

„Likus maždaug mėnesiui iki šios knygos pasirodymo, vieną naktį atsigavau iš hipoglikeminės komos. Šalia manęs buvo mylimoji, ji buvo iškvietusi greitąją.

Vienas kraupiausių dalykų – pabusti į tikrovę, kurioje kažkas manė, jog tavęs neteko. Kurioje mylimiausio žmogaus akyse yra skylė, tuštuma. Ir ji turi tavo kontūrą, tavo siluetą.

Kartais nebetikiu, kad esu mirtingas. Užmirštu. Paradoksalu, bet man regis, kad būtent tuomet nustoju gyventi. Kai užmirštu mirtį, atidedu viską: mylėsiu rytoj, kalbėsiu rytoj, dirbsiu, rašysiu ir tikėsiu rytoj... nieko nebelieka šiandienai.

Veikiausiai dėl to ir yra ši knyga.

Kad prisiminčiau. Kad nenustočiau gyventi mirtingai“.

Mirtingumo įrodymas

Marius Povilas Elijas Martynenko. Mirtingumo įrodymai. – Vilnius: Tyto alba, 2019. Knygos dailininkė – Ilona Kukenytė, piešinių autorius – Titas Burinskas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)