Tuo tarpu du garsūs teatrai atšaukė numatytus operos dainininko pasirodymus.

P. Domingo jam reiškiamų kaltinimų nepripažįsta.

Virtinė moterų apkaltino operos žvaigždę, esą jis, pasinaudodamas savo statusu, spaudė jas lytiškai santykiauti. Vienos iš šių moterų tapatybė buvo paskelbta.

Aštuonios dainininkės ir šokėja naujienų agentūrai „Associated Press“ sakė, kad su P. Domingo seksualiniu priekabiavimu susidūrė praėjusio amžiaus 9-ame dešimtmetyje. Anot vienos iš moterų, dainininkas pakišo savo ranką po jos sijonu. Kitos trys tvirtino, kad P. Domingo jas priverstinai pabučiavo.

Kai kurios iš šių moterų sakė, kad jų karjera nukentėjo dėl to, kad atstūmė operos žvaigždę.

„Šių neįvardijamų asmenų kaltinimai, susiję su 30 metų senumo įvykiais, kelia didžiulį nerimą ir yra klaidingi“, – rašoma P. Domingo pareiškime, atsiųstame jo agento naujienų agentūrai AFP.

„Nepaisant to, skaudu girdėti, kad galėjau kažką sutrikdyti ar priverčiau jaustis nepatogiai – nesvarbu, kada tai nutiko ir kad turėjau tik gerų ketinimų“, – priduriama pareiškime.

Los Andželo opera, kuriai S. Domingo vadovauja nuo 2003 metų, išplatintame pareiškime nurodė, kad kreipsis į išorės teisės konsultantus šiems kaltinimams ištirti.

Placido Domingo daugiau nei tris dešimtmečius buvo Los Andželo operos ir Los Andželo meno kultūros kūrybinė varomoji jėga“, – rašoma pareiškime.

„Tuo pat metu darome viską, ką galime, kad būtų užtikrinta profesionali ir bendradarbiavimui palanki atmosfera, o visi mūsų darbuotojai bei atlikėjai jaustųsi vienodai patogiai, vienodai vertinami ir gerbiami“, – priduriama jame.

Ispanijoje gimęs P. Domingo laikomas viena ryškiausių XX amžiaus operos žvaigždžių. Jis kartu su kolegomis Luciano Pavarotti ir Jose Carrerasu buvo susibūrę į „Trijų tenorų“ kolektyvą, kurio pasirodymai visame pasaulyje sulaukė neregėto populiarumo.

Išgarsėjęs ir pasaulinę šlovę pelnęs kaip tenoras, pastarąjį dešimtmetį P. Domingo dažniausiai renkasi baritono partijas. 78 metų atlikėjas vis dar pritraukia pilnas sales jo talento gerbėjų.

„Manau, visi mano santykiai ir ryšiai visada buvo grindžiami abipusiu sutikimu. Manę pažįstantys ar su manimi dirbę žmonės žino, kad nesu žmogus, galintis ką nors tyčia nuskriausti, įžeisti ar įstumti į keblią padėtį“, – sakė atlikėjas.

„Visgi suprantu, kad taisyklės ir normos, kuriais vadovaujantis šiandien esame ir turėtume būti vertinami, smarkiai skiriasi nuo galiojusių praeityje“, – pridūrė jis.

#MeToo

Pasirodžius informacijai apie operos žvaigždei mestus kaltinimus, Filadelfijos orkestras atšaukė kvietimą P. Domingo pasirodyti rugsėjo 18 dieną numatytame sezono atidarymo koncerte.

„Siekiame užtikrinti saugią, palankią, pagarbią ir tinkamą aplinką“, – rašoma orkestro išplatintame pareiškime.

San Fransisko opera taip pat atšaukė spalio 6-ąją numatytą vieną iš dainininko koncertų.

Niujorko Metropoliteno opera pranešė, kad galutinį sprendimą dėl P. Domingo „ateities“ priims sulaukusi Los Andželo operos tyrimo išvadų.

Tuo tarpu Zalcburgo muzikos festivalio Austrijoje vadovė pareiškė, kad P. Domingo, kaip numatyta, šį mėnesį surengs savo pasirodymą.

„Manau, žvelgiant iš žmogiškosios perspektyvos, yra objektyviai neteisinga ir neatsakinga daryti galutinius vertinimus šiuo etapu ir jais grįsti savo sprendimus“, – sakė Helga Rabl-Stadler.

P. Domingo yra išleidęs daugiau nei 100 albumų ir pelnęs 14 „Grammy“ apdovanojimų. Anksčiau šiais metais jis surengė keturitūkstantąjį pasirodymą per savo 60 metų trunkančią karjerą.

Kaltinimai operos žvaigždei mesti per pasaulį nuvilnijus moterų teisių judėjimo #MeToo bangai, atkreipusiai dėmesį į seksualinį priekabiavimą Holivude ir kitur.

Kaltinimų dėl nederamo lytinio elgesio sulaukė virtinė pramogų pasaulio žvaigždžių ir įtakingų šios industrijos figūrų.

Legendinis JAV komikas Billas Cosby už lytinę prievartą buvo pasiųstas už grotų, o Holivudo magnatas Harvey Weinsteinas laukia teismo dėl lytinio smurto. Jo teismo procesas turėtų prasidėti ateinantį mėnesį.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją