„Daug kam kyla klausimas ką veikia meno vadovas? Dirigentas, aišku, diriguoja. Muzikantas, aišku, muzikuoja. Šokėjas, aišku, šoka. O štai meno vadovas sprendžia tai, ką atlikėjai diriguos, gros, šoks. Mūsų klausytojai galės nuspręsti kokius kūrinius koncerte atliks Lietuvos kariuomenės orkestras! Tam nereikia specialaus pasiruošimo, užtenka atsiversti festivalio tinklalapį ir perskaityti instrukcijas“, – naujieną pranešime žiniasklaidai pristatė Kristupo vasaros festivalio meno vadovė Jurgita Murauskienė.

Jei jums smalsu, kas vyksta užkulisiuose, įdomu, kaip gimsta koncertas ir vystoma jo programa, jei norite patirti, koks jausmas apima, kai jums paklūsta visas orkestras bei festivalio komanda, nedvejokite ir pasinaudokite išskirtine Kristupo vasaros festivalio suteikiama galimybe! Išbandyti savo jėgas gali kiekvienas norintysis, nekeliami specialūs reikalavimai, nebūtinas ypatingas pasiruošimas. Tereikia peržiūrėti pateiktą kūrinių sąrašą, atrinkti tuos kūrinius, kuriuos norėtumėte girdėti koncerte, sudėlioti jų eiliškumą taip, kad kūriniai derėtų tarpusavyje, o koncertinė trukmė sudarytų apie 60 minučių ir belieka laukti rezultatų.

Klausytojų paruoštas koncerto programas vertins komisija: Lietuvos kariuomenės orkestro meno vadovas ir dirigentas Egidijus Ališauskas, Kristupo vasaros festivalio meno vadovė Jurgita Murauskienė, ciklo „Sakralinės muzikos valandos“ meno vadovė Renata Marcinkutė Lesieur ir Kristupo vasaros festivalio vykdomoji direktorė Agnė Vadlūgaitė-Naraveckė.

„Vertindami muzikinių kūrinių programą, atsižvelgsime į šiuos kriterijus: ar tinkama programos trukmė, atkreipsime dėmesį į programos koncepciją, taip pat programos stilistinį vieningumą, įvairumą ir originalumą. Geriausiai kriterijus atitinkančios programos sudarytojas ir naujasis koncerto meno vadovas bus paskelbtas rugpjūčio 5 d., o pačią programą klausytojai galės išgirsti rugpjūčio 30 d. 19 val. Vilniaus mokytojų namų kieme“, – sakė Egidijus Ališauskas.

Galbūt šią vasarą išsipildys ilgai laukta svajonė – išmėginti save renginio meno vadovo amplua? Apsilankykite Kristupo vasaros festivalio tinklalapyje, sudarykite savo koncerto programą ir patirkite visą spektrą įdomiausių dalykų – nuo atrankos iki įsitraukimo į renginio komunikaciją.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)