Filmo pasirodymas kino teatruose rugpjūčio 23 dieną – simbolinis ir šio filmo kūrėjams. Filmo „Laiko tiltai“ kūrybinis pagrindas – režisierius Audrius Stonys ir prodiuseris Arūnas Matelis – 1989 metais debiutavo kine su filmu apie Baltijos kelią, kuris vėliau buvo atrinktas ir parodytas šimtuose renginių visame pasaulyje.

Trumpametražis filmas „Baltijos kelias“ tapo šių režisierių ilgalaikio kūrybinio bendradarbiavimo pradžia. Dabar, po trisdešimties metų, jie grįžta į kino teatrus su bendru filmu „Laiko tiltai“, kurio režisierius – Audrius Stonys, o prodiuseris – Arūnas Matelis.

„Laiko tiltai“ yra pasakojimas apie Baltijos šalių kino poetus, kurių filmai – tai išsaugotas praėjęs laikas, į kurį šiandienoje tiesiame tiltus. Tai filmas apie kūrėjus, kurie nenorėjo meluoti, bet negalėjo sakyti tiesos – jie tik norėjo kurti filmus.

Filmo personažai – tai režisieriai iš Lietuvos, Latvijos bei Estijos: Robertas Verba, Henrikas Šablevičius, Herz Frank, Mark Soosaar ir kiti naujosios Baltijos kino bangos kūrėjai.

„Būtent jie – filmo „Laiko tiltai“ herojai kažkada man padėjo suprasti kas yra dokumentinis kinas ir kodėl jam verta skirti savo gyvenimą“, – sako filmo režisierius A. Stonys.

Filmas jau pelnė pripažinimą pasaulyje, aplankė daugybę tarptautinių filmų festivalių, dalyvavo net trijose A klasės festivalių konkursinėse programose. Paskutinis laimėjimas – vienas iš svarbiausių Lietuvos 2019 metų meninių pasiekimų – pagrindinis prizas prestižiniame A klasės tarptautiniame Šanchajaus kino festivalyje.

Nuo rugpjūčio 23 dienos filmas pasirodys daugumoje šalies kino teatrų.

„Laiko tiltai“ – bendras Baltijos šalių projektas, kurį prodiusavo Arūnas Matelis, Algimantė Matelienė („Studio Nominum“, Lietuva), Uldis Cekulis („VFS Films“, Latvija) ir Riho Vastrik („Vesilind“, Estija) bei parėmė Lietuvos kino centras, Latvijos nacionalinis kino centras, Estijos kino institutas, prestižiniai Europos kino fondai „Eurimage“ ir „Media“, Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija, Latvijos ir Estijos nacionalinės televizijos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją