"Pavasarį per Naujosios dramos akcijoje rengiamus teatro skaitymus žurnalistams ir kritikams prieš šios pjesės skaitymą pasakiau, kad tai juodžiausias kūrinys, kurį man teko skaityti, tačiau publika vakare juokėsi, taigi, nors joje nėra nieko linksma, bet juokingų dalykų žiūrovas ras", - kalbėjo režisierius.

Jis teigė, kad jam po kelių klasikų pastatymų norėjosi šiuolaikiško spektaklio, kuriame atsispindėtų šių dienų aktualijos.

"Čia pamatysime šių dienų Europos panoramą ir kaip jos vsuomenė atrodo imigrantų akimis", - sakė G.Varnas.

Kaip teigiama Kauno dramos teatro pranešime, sužalotų likimų gniuždomi personažai ieško savo vietos visuomenėje, kurioje žmonės žudosi net ne po vieną - poromis. Juos stebi ir bando suprasti imigrantai, šiame spektaklyje kalbantys su rusišku akcentu, atvykę ieškoti laimės iš ten, kur sunku gyventi, bet niekas nesižudo.

Spektaklyje vaidina mišri aktorių komanda, kurios pagrindą sudaro Kauno dramos teatro aktoriai Giedrė Ramanauskaitė, Jūratė Onaitytė, Sigitas Šidlauskas, Aurelija Tamulytė, Milė Šablauskaitė, Daiva Stubraitė, Robertas Vaidotas, Liucija Rukšnaitytė, Dainius Svobonas ir Goda Piktytė. Taip pat pakviesti jauni ir talentingi Rusų dramos teatro aktoriai Valentinas Novopolskis ir Valentinas Krulikovskis.

Dviejų dalių dramos "Nekalti" premjera rengiama gruodžio 16 ir 18 dienomis Kauno dramos teatro Didžiojoje salėje.

Šį spektaklį režisierius skiria šio teatro 85-erių metų jubiliejui, todėl po pirmosios premjeros, kaip ir kitų jubiliejinei savaitei skirtų spektaklių Kauno dramos teatre, rengiamas žiūrovų susitikimas su spektaklio kūrėjais.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją