Vakaro metu taip pat vyko meno kūrinių aukcionas bei buvo renkamos aukos kitų metų projektui, sakoma pranešime spaudai.

Rytis Zemkauskas pripažino, jog „Los Patrankose“ vykęs vakarėlis išsiskyrė tuo, kad susirinkusiems buvo nuoširdžiai įdomu, ką visą vasarą darė projekto siela ir įkvėpėja, menininkė Jūratė Rekevičiūtė ir ką galiausiai į savo filmą sudėjo jos vyras R.Rickevičius.

„Now art now future” remiasi lyg ir sena „meno į mases“ idėja, tačiau būdas, kuriuo menas šįkart į mases atėjo, toks linksmas, šviežias ir neįkyrus, jog norisi tą meną pirkti“, - sakė architektė Audra Kaušpėdienė.

Tarptautinio festivalio „Kaunas Jazz“ organizatoriui Jonui Jučui „Rise“ pasirodė naujas, ekspresyvus ir šiuolaikiškas. J.Jučą sužavėjo dar viena menininkų akcija – supjaustytas Lietuvos rekordas, t.y. didžiausias lino raižinys, atspaustas projekto „Now art now future“ metu, kurio gabalėliai buvo išdalinti svečiams.

„Turime propaguoti šiuolaikines idėjas, plėsti vartotojų ratą – judėjimas į priekį būtinai turi vykti. Reikia populiarinti tai, kas skirta dvasiai, menininkai neturėtų užsisklęsti savyje. Nors, kita vertus, mestis į „popsą“ nebūtina, - mano J.Jučas. – Dažnai įvairiems meno projektams remti skiriami ir visuomeninių fondų pinigai, tad visuomenei atsiskaityti reikia. Mums sunku spręsti apie dabar plėtojamas šiuolaikinės kūrybos kryptis, kol jų nepatikrino laikas. Apie jų išliekamąją vertę daugiau galės pasakyti mūsų vaikai ir vaikaičiai. Juk ir Bachas buvo atrastas tik po šimto metų. Tačiau tam, kad gimtų genialūs kūriniai, būtina terpė jiems atsirasti“.

„Pasakyti, kad filmas pavykęs – per maža. Projektas baigėsi, o jis tapo jo dokumentu, - apibendrino režisierius Vytautas Balsys. -Filme atsispindi visas projekto kelias, puikiai parodyta galerija traukinyje, išryškėja konfliktas tarp meno reikalingumo ir nereikalingumo, pastangų jį kuriant ir jų nebuvimo vartojant. Pilnaverčio atpildo menininkas lyg ir nesulaukia. Tad projektą apibendrinantis vakarėlis, jo nuoširdi atmosfera ir buvo tas atpildas. Tarsi paskutinė traukinio stotelė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją