„Jūsų kūryboje išgyveno amžiams dingusi mūsų valstybės dalis - Lietuvos žydų bendruomenė. Jūs kuriate iškilų paminklą amžinosioms žmogiškumo vertybėms - tiesai, teisingumui, santarvei, gėriui. Tai patirčių ir prisiminimų metraštis, padedantis naujoms kartoms išsaugoti žydų tautos gyvenimą ir likimą Lietuvoje liudijančią istorinę atmintį. Ji tampa mums tvirta atrama suvokiant praeitį, mokantis pagarbos savo šaknims, šeimai ir protėvių žemei", - rašoma šalies vadovės sveikinime.

Prezidentė rašytojui padėkojo už išskirtinį kūrybinį įnašą į Lietuvos ir pasaulio kultūrą ir palinkėjo daug sveikatos ir stiprybės.

„Menas formuoja išskirtines asmenybes, o kūrybingi žmonės kuria laisvą, išprususią ir laimingą visuomenę. Jūsų išskirtinė veikla kultūriniame gyvenime įprasmina Jūsų atsidavimą literatūrai, žmogui, visuomenei ir valstybei. Jūsų išraiškingas ir taiklus žodis įkvepia kino bei teatro kūrėjus, perduoda svarbias žinias ir emocijas ateities kartoms.

Nuoširdžiai sveikinu Jus 90-ies metų sukakties proga ir dėkoju už neįkainojamą indėlį į kultūros puoselėjimą, istorijos įamžinimą ir Lietuvos vardo garsinimą pasaulyje. Linkiu Jums stiprios sveikatos ir kad Viešpats Jums šypsotųsi ilgus metus!", - sakoma premjero sveikinime.

G. Kanovičius Vilniaus universitete baigė rusų kalbos ir literatūros studijas. Dirbo Lietuvių kalbos ir literatūros institute, Lietuvos kino studijoje. G. Kanovičiaus kūryba - apysakos, pjesės, romanai, scenarijai kino filmams, epigramos, lietuvių rašytojų kūrinių vertimai į rusų kalbą.

Už savo kūrybą G. Kanovičius yra pelnęs Lietuvos nacionalinę kultūros ir meno premiją, apdovanotas Lietuvos Didžiojo kunigaikščio Gedimino 3-iojo laipsnio ordinu.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)