Leonardo Pilkausko unifikuoto tarptautinio džiazo muzikos ansamblio širdis – žinomi muzikantai vakarų Europoje: italų kontrabosistas Francesco Angiuli ir belgų būgnininkas Jelle van Giel bei jaunasis Lietuvos džiazo liūtas, aštuoniolikmetis pianistas Domas Žeromskas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Koncerto „Jazz Cellar 11“ metu nuskambėsiantis projektas nori savaip papasakoti apie tango muziką. Tango – tai unikalus muzikos stilius, ypač giminingas džiazui. Tango muzika evoliucionavo per keletą periodų iš įprastų dainuojamų šansonų (nuo XIX a. pabaigos) į šiuolaikišką tango nuevo (XX a. antra pusė) – akademinės ir džiazo muzikos elementus sujungiantį muzikos stilių. Nors įprastai tango muzika grojama orkestruose su bandonija ir styginiais, genialusis Astor Piazzolla muzikos skambesį praturtino saksofonu, elektrine gitara ir net būgnų setu. Šių dienų neotango neatsiejamas nuo elektroninės muzikos įtakos, dar vadinamas electro tango ar tango fusion. Šiame projekte džiazo kvintetas pristatys savo kompozicijas ir šiuolaikiškai aranžuotus tango stiliaus muzikinius numerius.

Leonardas Pilkauskas ir Egidija Mačiulytė

Koncerte klausytojai išgirs tiek tango muzikos klasikos kompozicijas, kurtas Angel Villodo ar Carlos Gardel, tiek ir pačius reikšmingiausius bei žinomiausius Astor Piazzolla, Osvaldo Pugliese ar net Dizzy Gillespie, Gerry Mulligan kūrinius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją