Naujasis portretas pakabintas Prezidentūroje, šalia kitų ten esančių buvusių valstybės vadovų portretų. Vienas iš jo autorių, Algirdas Gataveckas pasakojo, kad šio portreto tapybos jie ėmėsi gavę Prezidentūros prašymą.

„Prezidentų salėje yra visi prezidentai nutapyti: nuo Griniaus, Smetonos, iki pat šių dienų. Prezidentė savo portreto neturėjo, ji turėjo jį turėti ir tas paveikslas buvo skirtas tam kambariui“, – sakė jis.

Pasak A. Gatavecko, jie su broliu prie šio darbo dirbo kelis mėnesius, bet kiek konkrečiau, nenorėjo atskleisti. „Aš nenoriu sakyti, kiek užtrukome, nes man visą laiką gėda, kad mes gaunamės lėti atlikėjai, negabūs“, – juokėsi jis.

„Aš esu prezidentei sakęs, kad ko gero aš su broliu į Jus žiūriu dažniau ir ilgiau, ir prižiūrime tą paveikslą net labiau nei Jūsų apsauga. Nuo ryto iki vakaro gyvenome su tuo darbu“, – šypsojosi dailininkas.

Nors portretas didžiąja dalimi buvo tapomas iš nuotraukos, jie kelis kartu darbo kūrimo metu buvo susitikę su Prezidente. „Vis tiek reikia akių kontakto, be susitikimų tas darbas nebūtų toks, koks yra“, – sakė A. Gataveckas.

Pasak jo, Prezidentė pasitikėjo jų darbu ir į jį nesikišo. „Prezidentė mumis pasitikėjo. Mes dar prieš pradedant darbą susitikome – kitaip ir negali būti: turėjome pakalbėti, kaip ji turėtų atrodyti, kas yra svarbu, kas ne. Aš jaučiu, kad ji pasitiki specialistais, ir mes pačią kompoziciją sustatėme, kad patiktų ir jai, ir mums. Kai pradėjome tapyti, mums svarbiausi buvo pirminiai sustatymai, o paskui žinojau, jei mumis pasitiki, mes žinome kaip savo darbą padaryti, aš savo darbo kokybe pasitikėjau“, – pasakojo jis.

A. Gataveckas sakė, kad pamačiusi galutinį rezultatą Prezidentė tik pasakė puiku ir pagyrė, kad portretas atrodo visai kaip nuotrauka.

Kokį atlygį gavo už šį portretą, A. Gataveckas nenorėjo atskleisti, tačiau prisipažino, kad jis buvo gerokai, galbūt net dvigubai mažesnis nei jie su broliu tapo kitiems klientams. „Bet tai buvo mūsų iniciatyva. Prezidentė ir prezidentės komanda mums patinka kaip žmonės, mes nesilaužėme, neėmėme didelių pinigų“, – sakė jis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (161)