Jis debiutuos Korinto pasiuntinio vaidmenyje, kuriame žiūrovai jau matė Rimgaudą Karvelį, Sigitą Račkį bei Gediminą Girdvainį. Tai pirmas teatro ir kino aktoriaus J. Budraičio darbas su režisieriumi Oskaru Koršunovu. Mintis pakviesti J. Budraitį šiam vaidmeniui kilo jo sūnui, OKT direktoriui Martynui Budraičiui. Jis juokavo, kad šis sumanymas sutaupė teatrui kelionės išlaidas vienam žmogui, bet kainavo atkaklumo už tris: „Tėvui patinka O. Koršunovo spektakliai, tačiau gavęs pasiūlymą jis ilgai purtėsi. Bijojo nerasiąs pakankamai laiko diplomatines pareigas suderinti su pasiruošimu atsakingam vaidmeniui“. Tik po atkaklių režisieriaus O. Koršunovo įkalbinėjimų J. Budraitis ryžosi gundančiai avantiūrai.

Paskutinis J. Budraičio vaidmuo teatre prieš išvykstant iš Lietuvos buvo Solionas režisieriaus Eimunto Nekrošiaus spektaklyje „Trys seserys“. Paskutiniu metu gerbėjai aktorių dažniausiai mato Rusijos kino filmuose bei serialuose.

Spalio pradžioje J. Budraitis atšventė 65-erių metų jubiliejų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją