Kostiumų dizainerė ir kino režisierė R.Čekuolytė, šiuo metu Rusijos kinematografijos instituto neakivaizdiniame skyriuje studijuojanti scenarijaus rašymą, teatro scenoje debiutuoja ne tik kaip režisierė, bet ir kaip dramaturgė. Pjesę spektakliui „Bukareštas.1968“ ji rašė remdamasi Ivano Vyrypajevo ir Konstantino Serovo padovanota kino scenarijaus idėja.

Spektaklio veiksmas vyksta Rumunijoje, Bukarešte, 1968 metais. Čia klesti diktatūra, o vos peržengus šalies sienas vyksta seksualinė revoliucija. Tai kino istorija apie samdomų žudikų gyvenimo meilę, liūdną jos baigtį, jų asmeninius išgyvenimus ir pasikeitimus. Samdomi žudikai Mikai ir Ivani įsimyli tą pačią jaunutę merginą, tačiau nenustoja būti draugais. Jų gyvenimo filosofija remiasi meile ir mirtimi. O už tarp jų negalinčią pasirinkti merginą nusprendžia pats likimas… „Nors spektaklyje pasakojama apie laikmetį ir žmones kurių nepažįstu, tačiau temos juk nesikeičia. Apie meilę ir mirtį visas pasaulis kalba tais pačiais žodžiais“, - teigia spektaklio režisierė.

Spektaklyje dalyvauja dar kartu nevaidinę aktoriai Gintarė Latvėnaitė, Dalius Skamarakas, Ridas Jasiulionis bei Aldona Vilutytė.

Programą „Ateinantys” remia Vilniaus miesto savivaldybė, Kultūros ir sporto rėmimo fondas, Lietuvos Respublikos kultūros ministerija.

Nuolatiniai Menų spaustuvės rėmėjai: Vilniaus miesto savivaldybė ir bendrovė „Vilniaus energija”.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją