Jau antrus metus iš eilės žiūrovai savo simpatijas atiduoda Vilniaus dailės akademijos galerijoms. Po praėjusių metu „ARgenTum“ sėkmės, šiais metais „Volfas Engelman“ nominacija „Žiūrovų rinktinė galerija“ atiteko VDA parodų salėms „Titanikas“, kurios pristatė jaunuosius menininkus Bon, Gailę Cijūnaitytę, Nidą Kaniušą, Laurą Sabaliauskaitę ir Matą Sergijų Šatūną. „Titaniko“ pristatyta jaunoji menininkė Laura Sabaliauskaitė šiais metais „ArtVilnius‘19“ komisijos buvo išrinkta geriausia jaunąją mugės menininke, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Nominacija „Žiūrovų rinktinis menininkas“ atiteko Dusetų dailės galeriją atstovavusiam Remigijui Kriukui. Tai jau antrasis kartas, kuomet žiūrovai šį menininką išrenka geriausiu. „ArtVilnius‘17“ menininkų duetas Remigijus Kriukas ir Indrė Stulgaitė-Kriukienė tapo „Žiūrovų rinktiniais menininkais“ ir „Volfas Engelman“ premijos laureatais.

„VDA parodų salės „Titanikas“ yra būsimų Lietuvos meno žvaigždžių kalvė. Jų pristatomi jaunieji menininkai jau ne kartą buvo komisijos išrinkti geriausiais: 2013 metais Jonas Aničas, o 2015 metais Petras Lincevičius paskelbti geriausias jaunaisiais menininkais, šiais metais – Laura Sabaliauskaitė.

Džiaugiamės, kad ir Dusetų galerija ir jos menininkai jau ne pirmą kartą yra pastebimi mugės lankytojų. Dusetų pavyzdys rodo, kad Lietuvoje profesionalus dailės gyvenimas vyksta ne tik didžiuosiuose, bet ir regionuose“, – šių metų žiūrovų pasirinkimą komentavo „ArtVilnius‘19“ vadovė Diana Stomienė.

Šiemet geriausiomis „ArtVilnius‘19“ galerijomis tapo: „Bubenberg“ (Prancūzija), „Galerie Eric Mouchet“ (Prancūzija), „Galerie Thomas Bernard | Cortex Athletico“ (Prancūzija), „Kogo“ (Estija), „Māksla XO“ (Latvija), „The Rooster Gallery“ (Lietuva) ir „Titanikas. VDA parodų salės“ (Lietuva).

Geriausiu „ArtVilnius‘19“ menininku pirmą kartą paskelbtas duetas – prancūzai Émilie Brout ir Maxime Marion, kuriuos pristato Prancūzijos galerija „22,48 m²“. Geriausia „ArtVilnius‘19“ skulptūra/instaliacija paskelbtas #FocusFrance dalyvės Elsa Philippe darbas. Meno mugės mecenatas advokatų kontora „Cobalt“, kaip ir kasmet, geriausią „ArtVilnius‘19“ jaunąjį menininką (iki 35 m.) apdovanojo 2000 eurų premija. Apdovanojimas atiteko Laurai Sabaliauskaitei, kurią pristato „Titanikas. VDA parodų salės“.

Nugalėtojus išrinko vertinimo komisija: komisijos pirmininkas, menotyrininkas Virginijus Kinčinaitis, menotyrininkė dr. Raminta Jurėnaitė, „Lewben Group“ ir „Lewben Art Foundation“ valdybų pirmininkas Vilius Kavaliauskas, MO muziejaus kuratorė Ugnė Paberžytė ir Estijos šiuolaikinio meno plėtros centro, KAI meno centro ir šiuolaikinio meno bienalės „Tallinn Photomonth“ projektų vadovė Kadri Laas.

Projektą finansuoja Lietuvos kultūros taryba. Globoja Vilniaus miesto savivaldybė

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją