A. Grigorian atiteko Marietos vaidmuo austrų kompozitoriaus Ericho Wolfgango Korngoldo operoje „Miręs miestas“, kuri „La Scaloje“ buvo pastatyta pirmą kartą, nors buvo sukurta prieš šimtą metų, o po to daugelį kartų statyta įvairiose pasaulio scenose. Naujojo pastatymo režisierius – britas Grahamas Vickas.

Po debiuto „La Scala“ scenoje Italijos ir užsienio šalių žurnalistai negailėjo pagyrų A. Grigorian. Solistė interviu „Rai“ televizijai pasakojo, kad jai „La Scala“ scena svarbi ir dėl asmeninių priežasčių – Milanas yra jos tėvų, taip pat žymių operos solistų Irenos Milkevičiūtės ir Gehamo Grigoriano, meilės miestas, kuriame jie susipažino ir vėliau čia dainavo.

Portalas „Financial Times“ rašo, kad režisierius G. Vickas yra išlepintas ir renkasi tik stiprius solistus. Šio portalo kultūros apžvalgininkas James Imamas rašo, kad Asmik Grigorian, tobulas scenos žvėris, apsiginklavęs grakščiu, bet galingu balsu, puikiai tiko tam, kad perteiktų Marietos gyvenimo kelionę nuo naivios merginos, gyvenančios kaimynystėje, iki fatališkos moters, kurios žavesiui neįmanoma atsispirti.

Opera „Miręs miestas“ bus rodoma „La Scala“ teatre iki birželio 17 dienos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (32)