„Harlem Gospel Choir“ atlieka tradicinius ir šiuolaikinius gospelo kūrinius. Be to, kiekvieną pasirodymą praturtina populiariosios muzikos dainomis, nuspalvindami jas bliuzo ir džiazo skambesiu. Choristai pasaulyje garsėja stipriu vokalu ir užkrečiančia energija, kurią jie dovanoja savo žiūrovams per kiekvieną pasirodymą, rašoma žiniasklaidai išplatintame pranešime.

Trupė buvo sukurta 1986 m. sausio 15 d. dvasininko ir įžymaus afroamerikiečių pilietinių teisių judėjimo lyderio Martino Liuterio Kingo Jaunesniojo gimimo dieną. Trupės įkūrėju laikomas Allenas Bailey, kuris yra dirbęs su tokiais žinomais atlikėjais kaip Lionel Richie, Prince, Michael Jackson ir kitais. Trupė savo dainomis skleidžia tikėjimo džiaugsmą, harmoniją ir taiką. Be to, dalį uždirbtų lėšų muzikantai skiria labdarai – remia benamius vaikus.

Gospelo atlikėjai jau yra aplankę 123 šalis, o popiežius Benediktas XVI pakvietė juos pasirodyti mišiose, kuriose dalyvavo daugiau nei 80 tūkst. žmonių. Trupės repertuare – ne tik tradicinės ir šiuolaikinės bažnytinės giesmės, bet ir tokie populiariosios muzikos hitai kaip E. Hawkinso „Oh Happy Day“, R. Kelly „I Believe I Can Fly“, L. Armstrongo „When the Saints Go Marching In“, Prince „Purple Rain“ bei kiti.
2005 m. „Harlem Gospel Choir“ jau lankėsi Lietuvoje ir pristatė savo programą, skirtą popiežiaus Jono Pauliaus II atminimui, o 2009 m. mūsų šalyje giedotojai atliko dainininko M. Jacksono atminimui skirtą pasaulinio turo koncertinę programą „Concert Of Hope World Tour/Remembering Michael Jackson“. Šiemet dainininkai mūsų šalyje viešės su specialia programa, kurios metu pristatys žymiausias JAV atlikėjo Prince dainas bei atliks gospelo kūrinius.

Geriausių Harlemo bažnyčių choristų balsai skambės lapkričio 19 d. – Alytaus kultūros ir komunikacijos centre, 20 d. – Šiaulių kultūros centre „Saulė“, lapkričio 21 d. – Mažeikių kultūros centre. Koncertinį turą po Lietuvą lapkričio 22 d. užbaigs pasirodymas Palangos koncertų salėje.
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją