Šiemet atrankoje vyravo švietimo, lygių galimybių, ekologijos, emocinės sveikatos, naujųjų technologijų ir jų plėtros tematika. Nemažai pasiūlymų sulaukta inžinerinės pramonės, saugumo, sveikatos temomis, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kreipdamiesi į visuomenę, raginome išsakyti savo poziciją, iškelti diskusinių klausimų, rūpimų temų. Šiemet taip pat džiaugiamės aukštu visuomenės aktyvumu ir plačiu pasiūlytų temų spektru: nuo temų apie auklėjimo, ugdymo madas, lietuviško humoro ypatybes ar ekologiją iki temų apie skaitmeninę ekonomiką ar kibernetinį saugumą. Apie tai bei daugelį kitų klausimų ir diskutuosime Birštone rugsėjį,“ – džiaugiasi vienas diskusijų festivalio iniciatorių Arnas Marcinkus.

Festivalio programą papildys Licėjaus alumnų asociacijos, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto, Lietuvos inžinerinės pramonės asociacijos LINPRA, Žinių ekonomikos forumo, MB „Tvarūs projektai“, „Domino teatro“ ir kitų įmonių, organizacijų bei privačių asmenų pasiūlytos temos.

Visos konkurso būdu atrinktos temos sudarys trečdalį renginio programos. Štai keletas jų: „Senatvės baubo išvarymas arba kaip kurti senatvei draugišką šalį“, „Skaitmeninė transformacija kaip iššūkis žmogaus teisėms“, „Pučiamės – ar žiūrime legaliai“, „Tavo vaikas: Sabonis, Boltas ar Meilutytė? Nesvaikit!“, „Į ką investuoti, kai Tau 18 metų?“, „Ar katalikų bažnyčia tikrai nekenčia moterų?“, „Kas didesnis baubas: seksualumas, ar psichikos sutrikimas?“ Visas atrinktas temas ir jų kūrėjus rasite čia. Likusią programos dalį kuria apie 40 prie renginio prisidedančių organizacijų.

Festivalio organizatoriai lankytojams šiemet žada sodrią, solidžią ir smagią programą, daugiau nei 70 valandų turiningų diskusijų ir renginių, daugybę įdomių susitikimų, betarpiškų pokalbių, o šeimoms ir patiems mažiausiems dalyviams bus rengiama speciali programa. Siekiama, kad festivalio lankytojai galėtų ne tik klausytis, įsitraukti į diskusijas, bet ir patogiai, gerai bei prasmingai praleisti laiką.

Svarbūs Lietuvai sprendimai neatsiejami nuo požiūrių įvairovės ir skirtingų visuomenės grupių įtraukimo juos svarstant. Aukšta diskusijų kultūra padeda visuomenei susitarti dėl valstybės raidos prioritetų ir lemia geresnę priimamų sprendimų kokybę. Šis festivalis – tai Lietuvoje puoselėjama atvira diskusijų erdvė, kuri prisideda prie demokratiškos, vieningos bei pažangios visuomenės kūrimo, ugdo diskusijų, įsiklausymo kultūrą ir toleranciją kitai nuomonei bei požiūriui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją