Pagrindiniai šio renginio svečiai – pirmą kartą Lietuvoje Olandų nacionalinio operos ir baleto teatro prima balerina Maja Makhateli ir primarijus Artur Šesterikov. Jie pristatys vieno žymiausių pasaulyje choreografo, Hans Van Manen, neoklasikos kūrinį „Satie troiss gnoassien!“. Taip pat žiūrovams bus parodyta ir klasikinė programa.

Baletas, šokis – tai nepaprasta meno sritis. Čia viskas daroma lėtai ir giliai. Tačiau šiuolaikiniam vaikui tai – ne pati lengviausia užduotis. „Pasukti lengvesniu keliu – labai lengva. Juk yra tiek daug sričių, kuriose labai greitai galima pamatyti rezultatus. Tačiau baletas, šokis – tai šiek tiek daugiau. Labai noriu, kad tai išliktų vertinama, kad lėtasis menas būtų švenčiamas“, – pranešime žiniasklaidai teigia akademijos įkūrėja Kristina Sliesoraitienė.

Per vieną vakarą perspektyviausi Lietuvos šokio talentai pasirodys kartu su didžiausiomis baleto žvaigždėmis. Be pagrindinių renginio žvaigždžių, koncerte taip pat pasirodys geriausi Lietuvos nacionalinio operos ir baleto teatro solistai: Olga Konošenko, Kristina Gudžiūnaitė, Genadij Žukovskij, Romas Ceizaris ir kt. Savo kūryba ir šokiu sveikins Beata Molytė bei Kauno šokio teatras „Aura“. Šoks geriausi akademijos šokėjai kartu su Balio Dvarionio dešimtmetės muzikos mokyklos „Moksleivių simfoniniu orkestru“ bei Vilniaus chorinio dainavimo mokykla „Liepaitės“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją