Ankstesnis dainininko pasirodymas, įvykęs 2011 metais Kauno sporto halėje, tapo vienu ryškiausių koncertų per visą „Kaunas Jazz“ istoriją. Susižavėję klausytojai šiam vokalo genijui tada sukėlė ovacijas, o viso pasirodymo įrašas buvo išleistas ir DVD.

„Bobby McFerrinas pastaruosius kelerius metus koncertuoja nedaug ir atidžiai renkasi pasirodymus. Džiaugiamės, kad jis priėmė mūsų kvietimą sugrįžti į Kauną, kuris 2011 - aisiais jam paliko gerą įspūdį. Bobby taps ryškiausia 2019-ųjų „Kaunas Jazz“ pavasario žvaigžde“, – yra sakiusi festivalio meno vadovė Indrė Jučaitė.

69 - erių Bobby McFerrinas vadinamas geriausiu džiazo vokalistu pasaulyje, ir tai tikrai nėra pernelyg skambus komplimentas. Jo gastrolių tvarkaraščiai sudaromi keletui metų į priekį.
Vieniems jis – tas linksmai nusiteikęs vyrukas, kuris įrašė visame pasaulyje garsią dainą „Don’t Worry, Be Happy“.

Kitiems – vokalo genijus, su kuriuo neįmanoma lygintis. Tretiems – nenuorama, kiekvienu nauju projektu sugebantis nustebinti, kai, regis, tai jau net nebeįmanoma. Ketvirti jį tiesiai šviesiai vadina šių dienų Mozartu.

„Bobby keturių oktavų balsas ir technika – antžmogio. Koncerte jis prieš žiūrovų akis tarsi virsta strazdu, marsiečiu, operos sopranu, vaiku, trimitu“, – žavisi JAV žurnalas „Nesweek“.

Pianistas Herbie Hancockas apie Bobby atsiliepia ne mažiau šiltai: „Jis sugeba išeiti į sceną ir čia pat sukurti kažką, kas sminga tiesiai į žiūrovų širdis. Neįtikėtina“.

Muzikalioje šeimoje augęs Bobby McFerrinas išgarsėjo 1984-ųjų albumu „The Voice“ – tai buvo pirmoji džiazo istorijoje plokštelėje, kurios įrašams buvo panaudotas tik vieno vokalisto balsas. Sudėtingas vokalo melodijas vokalistas raitė, delnu daužydamas krūtinę ir taip išgaudamas perkusijos garsus. Nieko panašaus pasaulis nebuvo girdėjęs.

Tačiau labiausiai Bobby išgarsinęs karjeros epizodas nutiko 1988-aisiais. Tuo metu jis kūrė eksperimentinį albumą „Simple Pleasures“, kuriame savo balsą įrašų technikos pagalba „padaugino“ kelis sykius – lyg šešių vokalistų sudainuotas melodijas iš tiesų traukė vienas Bobby.

Albume atsirado vietos per keletą valandų sukurtai dainai „Don’t Worry, Be Happy“. Paprasta, švelnaus optimizmo kupina melodija muzikos pasaulyje sukėlė sprogusios bombos efektą. Ją niūniavo ir tebeniūniuoja visame pasaulyje – nuo Pekino iki Aliaskos. Dainos pavadinime skambėję žodžiai tapo bendrine fraze, „Grammy“ ceremonijoje ji nuskynė net tris prestižinius apdovanojimus ir tapo pirmuoju a capella įrašytu kūriniu, pakilusių į JAV populiariausių dainų šimtuko viršūnę.

Į Kauną B. Mcferrinas atsivežė 4 vokalistų grupę, jiems viso koncerto metu talkino Artūro Noviko Džiazo mokyklos auklėtiniai. Įprasta vadinti B. McFerrino koncertus ištisa improvizacija, kurioje beveik visada įtraukiama ir publika ir atskiri klausytojai. Tiesa, programos pavadinimas „Gimme5“ (circlesongs) atskleidžia, kad koncerte skambėjo fragmentai bei muzikinė medžiaga iš dar 1997 metais išleisto B. McFerrino albumo „Cirlcesongs“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją