Į paramą pretenduoti gali 10-16 metų šalies vaikai, besimokantys Lietuvoje ir savo ateitį bei karjerą siejantys su atlikėjo profesija. Parama skiriama tikslinėms išlaidoms, siekiant padengti vaikų tobulinimąsi muzikos srityje. Fondas rengia stipendininkų koncertus Lietuvoje ir užsienyje, meistriškumo pamokas, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Vaikai laukiami iš visos Lietuvos

Jau dabar gabūs vaikai yra kviečiami dalyvauti atrankoje – paraiškos laukiamos iki gegužės 15 dienos. Atrinkti kandidatai bus kviečiami savo gabumus parodyti gyvojoje perklausoje birželio mėnesį Kauno valstybinėje filharmonijoje. Kaip teigia fondo valdybos pirmininkė Rasa Kubilienė, vaikai yra laukiami iš įvairiausių miestų. Nors perklausa vyks Kaune, tačiau fondas stengiasi, kad žinia pasiektų visus, net ir mažiausiuose miesteliuose gyvenančius vaikus.

„Per šešiolika metų teko susidurti, kad šalies pedagogai talentingus vaikus ruošia tikrai ne tik sostinėje ar kituose didžiuosiuose miestuose. Regionuose taip pat dirba aukščiausio lygio pedagogai, todėl kreipiamės ir laukiame vaikų iš visur, kur tik mūsų informacija gali pasklisti“, – patikino Rasa Kubilienė, labdaros ir paramos fondo „Pagalba Lietuvos vaikams“ valdybos pirmininkė.

Galimybė pasirodyti pasaulio scenose

Fondas skaičiuoja, kad nuo 2003 metų, kuomet buvo įkurtas Mstislavo Rostropovičiaus paramos ir labdaros fondas, parėmė 119 muzikai, sportui ir mokslui gabių vaikų. Iš jų – net 74 muzikai, kurie kilę iš Kauno, Panevėžio, Pasvalio, Anykščių, Šiaulių, Utenos , Rokiškio, Gargždų, Klaipėdos, Elektrėnų, Skuodo, Mažeikių, Druskininkų, Šilutės, Tauragės, Palangos ir Vilniaus.

Kai kurie remti net 9 metus iš eilės. Dauguma remiami apie 5-6 metus iš eilės. Net penkerius metus M. Rostropovičiaus fondo stipendininke buvo Dalia Kuznecovaitė, kuri dabar yra žinoma smuikininkė ir koncertuoja kaip solistė su daugeliu kamerinių ir simfoninių orkestrų įvairiose Europos šalyse ir Amerikoje.

„Pagalba, kurią man suteikė M. Rostropovičiaus fondas – nepamatuojama. Tai ne tik finansinė parama, kurios dėka turėjau galimybę mokytis pas vieną garsiausių smuiko pedagogų Zacharą Broną, bet taip pat gaunamas didelis moralinis palaikymas. Fondas skatina nuolat tobulėti bei suteikia galimybę koncertuoti įvairiose koncertų salėse ir atstovauti Lietuvą pačiuose prestižiškiausiuose renginiuose. Noriu paraginti visus jaunuosius muzikus pateikti paraiškas ir linkiu kuo didžiausios sėkmės kopiant į muzikos Everesto viršūnę“, – pasakojo smuikininkė D. Kuznecovaitė.

M. Rostropovičiaus fondo parama suteikia galimybę jo globotiniams mokytis garsiausiose Europos mokyklose, koncertuoti pasaulinio garso scenose, dalyvauti tarptautiniuose mokslo ir sporto renginiuose. Tarp fondo remtų ir remiamų gabių Lietuvos jaunuolių ne tik smuikininkė Dalia Kuznecovaitė, bet ir pianistė Gryta Tatorytė, klarnetininkas Žilvinas Brazauskas, matematikas Kęstutis Česnavičius, tenisininkas Ričardas Berankis, plaukikas Giedrius Titenis ir daug kitų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją