Čikagos lietuvių bendruomenė niekada nestokoja renginių, tačiau kultūros, meno bei kino mėgėjai šiomis dienomis gali džiaugtis tikra lietuviško kino puota. Festivalyje bus parodyti aštuoni naujausi lietuvos kino kūrėjų darbai, visus juos pristatys autoriai. Ne atsitiktinai atidarymo filmu buvo pasirinkta vieno garsiausių dokumentininkų – Audriaus Stonio juosta „Moteris ir ledynas“.

Festivalio sumanytoja ir organizatorė Audronė Januškienė vylėsi, kad festivalis taps kasmetiniu renginiu, kurio metu naujausi dokumentiniai filmai bus pristatyti ne tik Čikagos, bet ir kitų Amerikos miestų žmonėms.

Festivalį pasveikino LR kultūros ministras Mindaugas Kvietkauskas bei LR Generalinio konsulato Čikagoje konsulas Mantvydas Bekešius.

Ministras pabrėžė, kad lietuviško kino festivalis turėtų sustiprinti lietuvių kultūrą JAV bei lietuvybę: „Ir labai džiugu, kad jį organizuoja Amerikos lietuviai, išeiviai. Šio festivalio filmai leidžia didžiuotis savo tautiečiais ir pripažintais lietuviško kino kūrėjais, ir filmų herojais: labai įvairiais, įdomiais žmonėmis“.

Konsulas M. Bekešius pasidžiaugė, jog į Čikagą atvyko tiek daug kūrėjų, ir kad lietuviškas dokumentinis kinas pastaruoju metu skina tarptautinius laurus ir pripažinimą. Tiek ministras, tiek konsulas pabrėžė Referendumo dėl dvigubos pilietybės svarbą, paragino išeivius aktyviai balsuoti.
Festivalio metu Amerikos lietuviai bei amerikiečiai dar turės galimybę pamatyti filmus: „Sengirė“ (rež. Mindaugas Survila), „Is kur tas švytėjimas“ (rež. Agnė Marcinkevičiūtė), „Kelionės namo“ (rež. Ramunė Rakauskaitė), „Tumo kodeksas“ (rež. Eimantas Belickas), „Aš priglaudžiau prie žemės širdį“ (rež. Ramunė Kudzmanaitė), „Lituanie, mano laisve“ (rež. Martina Jablonskytė), „Spec. Žvėrynas“ (rež. Andrius Lekavičius).

Festivalis tęsis iki gegužės 5 d.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)