Vokiečių dramaturgės I.Lausund pjesėje pateikiamas visuomenės diktuojamų taisyklių atspindys - penki darbuotojai biuro priimamajame, laukdami kvietimo pas viršininką, konkuruoja vienas su kitu, bendrauja tarpusavyje ir su viršininko kabineto durimis. Būtent tokioje situacijoje plėtojamas spektaklio veiksmas.

Kaip pranešė "Menų spaustuvė", jo kūrėjai siekia atskleisti, kaip svarbu išlaikyti tiesų stuburą šiuolaikinės visuomenės nustatytų taisyklių ir normų kontekste. Pasak režisierės, tai spektaklis, kuriame rimtais veidais bus krečiamos nesąmonės.

Kurdama spektaklį D.Jokubauskaitė į pagalbą pasitelkė pradedančias choreografes Rūtą Butkutę ir Jekateriną Deineko.

"Pjesėje man trūko vidinės personažų veiksmų motyvacijos, kuriai išreikšti spektaklyje naudojama choreografija. Norėjau atskleisti vidinę kiekvienos situacijos pusę, todėl į spektaklį įvedžiau naują, nebylų personažą, kuris aplinką suvokia nuoširdžiai ir net naiviai. Į nesąmonę ir reaguoja kaip į nesąmonę", - teigia režisierė.

Spektaklyje, sukurtame Scenos menų jaunųjų menininkų programai "Ateinantys" vaidina: Aleksas Kazanavičius, Rasa Marazaitė, Lukas Petrauskas, Kristina Mauruševičiūtė, Donatas Pauliukonis, R.Butkutė bei J.Deineko.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją