Padėkos kalboje Talino rotušės salėje Augustinas Vasiliauskas sakė, kad Valstybinis Vilniaus kvartetas, koncertuodamas pasaulio salėse ir ateityje populiarins Baltijos šalių muziką, atlikdamas Lietuvos, Latvijos ir Estijos kompozitorių kūrinius.

Apdovanojimą už literatūros pasiekimus pelnė estų poetas, vertėjas, literatūros teoretikas Hasso Krullis už 2004 metais išleistą poezijos rinktinę „Meeter ja Demeeter“ („Metras ir Demetra“).

Mokslo srityje Baltijos Asamblėjos apdovanojimas paskirtas Latvijos istorikui Evaldui Mugurevičiui už Livonijos viduramžių kronikų tyrinėjimus.

Baltijos Asamblėjos premijas teikti pradėta 1994 m.

Šią premiją yra gavę poetai Justinas Marcinkevičius, Sigitas Geda, Judita Vaičiūnaitė, rašytojas Vytautas Bubnys, režisierius Eimuntas Nekrošius, aktorius Mindaugas Baužys, archeologė Rimutė Rimantienė, skulptorius Mindaugas Navakas, mokslininkai Juozas Kulys, Silvestras Gaižiūnas ir Algirdas Gaižutis, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją