Savo kūrybos lentyną inicijavo Vilniaus stoties rajone gyvenantys rašytojai ir poetai Marius Burokas, Giedra Radvilavičiūtė, Aidas Marčėnas, Jurgita Jasponytė, Aušra Kaziliūnaitė ir Sara Poisson, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Autorių lentynoje bus galima rasti ne tik pačių autorių knygas su dedikacijomis skaitytojams, bet ir kitų rašytojų knygas, kurias rekomenduoja kaip įkvepiančius, kokybiškus skaitinius.

Po lentynos atidarymo autoriai skaitys savo kūrybą ir diskutuos apie gyvenimą Stoties rajone.

„Labai džiugu, kad vos atsidarius „Vilnius skaito„ ir „Vilnius Connect“ skaityklai stotyje, patys kaimynai – autoriai parodė iniciatyvą įsteigti jų kūrybos lentyną. Tikimės, kad renginio metu, kūrėjai skaityklai ne tik padovanos savo knygas ir kūrybą, bet ir pasidalins gyvenimo stoties kaimynystėje istorijomis kaip jie čia atsidūrė ir kas juos čia įkvepia kurti“, – sako „Vilnius skaito“ skaityklų projekto organizatorė Jurga Mandrijauskaitė.

Iš prestižinės rašytojų rezidencijos JAV grįžusi Aušra Kaziliūnaitė iš Vilniaus Senamiesčio persikėlė į Naujininkus: „Šis rajonas ramus ir istoriškai turtingas. Naujininkai anksčiau vadinosi Naujuoju Pasauliu. Skamba beveik kaip garsaus amerikiečių rašytojo Huxley knygos pavadinimas. „Puikus naujas pasaulis“.

„Tuo metu šis rajonas taip pat kaip ir pavadinimas savyje telkė utopinį progreso ir pažangos pažadą. Dažnai link senamiesčio einu virš traukinių bėgių nutiestu tiltu. Čia per garsiakalbius girdėti švelnus ir tuo pat metu savotiškai reiklus balsas, diktuojantis informaciją apie traukinių traukinius. Nežinau kodėl, bet visa tai man dvelkia kažkuo tarp mokslinės fantastikos, romantikos ir mistikos. Labai mėgstu keliauti traukiniais. Ne autobusais, mašinomis ar lėktuvais, o būtent traukiniais. Tokios kelionės būna retos, bet visuomet laukiamos. Tiek važiuodama traukiniu, tiek jo laukdama mėgstu skaityti knygas. Knygos ir traukiniai man neatsiejami dalykai, tad džiaugiuosi, kad geležinkelio stotyje įsikūrė skaitykla“, – pasakojo ji.

Nuo šių metų sausio pradžios veikianti „Lietuvos geležinkelių“ įgyvendinamo modernaus verslo ir mobilumo centro „Vilnius Connect“ skaitykla kviečia vilniečius ir miesto svečius prasmingai leisti laiką ir mėgautis kruopščiai atrinktomis įdomiomis knygomis.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją