Tai didžiulė netektis ne tik muzikų pasauliui. Netekome vieno talentingiausių, įspūdingiausių ir nuoširdžiausių kūrėjų, pabrėžė Lietuvos kompozitorių sąjungos pirmininkas Mykolas Natalevičius.

„Anatolijus Šenderovas - vienas žymiausių lietuvių kompozitorių, kuris išlaikė aukštą kompozicijos lygį ir šiais laikais, kai modernizmas ir postmodernizmas verda tarpusavyje, jo kūryba išliko patraukli ir klausytojams, ir atlikėjams. Turbūt vienas didžiausių jo pasiekimų buvo tai, kad buvo labai mėgstamas tiek muzikantų, tiek klausytojų. Jo tikslas buvo gal ne per daug gilintis į kažkokias sustyguotas schemas ir struktūras, bet kurti gražią ir kokybišką muziką. Tai čia yra didžiulė netektis Lietuvos muzikai. Tai buvo vienas įspūdingiausių ir nuoširdžiausių kūrėjų“, – Eltai sakė M. Natalevičius.

Kompozitorius Anatolijus Šenderovas 1945 metais gimė Rusijoje. 1967 m. jis baigė Lietuvos valstybinę konservatoriją. 1990 m. išvyko stažuoti į Tel Avivo S. Rubino muzikos akademiją. 1995-1997 m. studijavo kompoziciją Sankt Peterburgo N. Rimskio-Korsakovo konservatorijoje pas prof. Orestą Evlachovą.

Žydų kilmės kompozitoriaus kūriniai atlikti dešimtyse tarptautinių muzikos festivalių, žymiose pasaulio koncertų salėse visuose pasaulio žemynuose.

Kompozitorius 1997 metais buvo apdovanotas Lietuvos nacionaline premija.

Šaltinis
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)