Apdovanojimą teiks Lietuvos teatrologė, dailėtyrininkė, humanitarinių mokslų daktarė Audronė Girdzijauskaitė. Laimėtojui bus įteikta skulptoriaus Dariaus Bražiūno skulptūrėlė „Laisvė“, rašoma pranešime žiniasklaidai.

D. Braziūno skulptūra Lietuvos laisvės gynėjams

D. Bražiūnas yra sukūręs skulptūrą Lietuvos laisvės gynėjams, kuri stovi prie televizijos bokšto Vilniuje. Joje pavaizduota ant varpo stovinti moteris pakėlusi į dangų rankas, o apačioje iškalti Lietuvos himno žodžiai. Skulptūra „Laisvė“ buvo kurta siekiant įamžinti kovojusių už Lietuvos laisvę atminimą.

Skulptorius D. Bražiūnas sako, kad „Laisvė tai skulptūroje, kuri yra prie TV bokšto, gvildenamos temos interpretacija“. Jis džiaugiasi, jog Vilniaus mažojo teatro bendruomenė nusprendė apdovanoti laisvoje Lietuvoje kuriantį menininką už indėlį į Lietuvos kultūrą.

Nuo šiol „Laisvės“ skulptūra kasmet bus teikiama tiems, kurie kuria laisvoje Lietuvoje ir savo darbais yra pasišventę teatrui. Simboliška, kad šis apdovanojimas bus teikiamas Vilniaus mažajame teatre, kuris yra gimęs kartu su atkurta Lietuva (1990-ųjų kovą).

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją