Spektaklis, sukurtas pagal Jeano Marie Chevret komediją "Squat", bus parodytas gruodžio 9 dieną, pranešė Rusų dramos teatras.

"Skvoteriai" - tai neteisėtai tuščiuose ar apleistuose namuose apsigyvenantys žmonės. Šis reiškinys, manoma, atsirado JAV, tačiau panašūs atvejai dažnai pasitaiko ir kitose šalyse.

Spektaklyje pasakojama apie du jaunus skurstančius žmones Paryžiuje - lenkaitei ir Prancūzijoje gimusiam arabui tenka slapta prisiglausti po svetimu stogu. Bet staiga sugrįžusios gyvenamojo ploto savininkės - dvi pagyvenusios damos, netikėtai juos užtinka. Tačiau netrukus išsitrina primityvios rasizmo klišės, dingsta nepakantumas, socialiniai barjerai ir atsiranda natūralus noras išklausyti bei suprasti kitą žmogų.

Anot pranešimo, spektaklis skatina pagalvoti apie įvairių tautybių, kartų, pasaulėžiūrų žmonių egzistavimo problemą, svarbią visai Europai. Tai ne tik aktuali, bet ir linksma, optimistiška, šmaikšti istorija, skirta įvairaus skonio žiūrovui.

Komedija yra pelniusi tarptautinį pripažinimą - 2000 metais pjesės autorius apdovanotas Jungtinių Tautų organizacijos premija, o 2001 - nominuota "Moljero" premijai. Pjesė režisuota daugelio teatrų scenose ir išversta į anglų, italų, vokiečių kalbas.

Į rusų kalbą pjesę išvertė ir Lietuvos rusų dramos teatre režisavo Michailas Poliščiukas.

Scenografijos autorius - Artūras Šimonis, kostiumų dailininkė - Jolanta Rimkutė, režisieriaus asistentas - Algimantas Kvietkauskas.

Spektaklyje vaidina įvairių kartų aktoriai: Tatjana Genzel, Lilija Mračko, Valentinas Kirejevas, Aleksandra Metalnikova, Valentina Lukjanenko, Inga Maškarina, Artūras Aleksejevas, Jevgenijus Malkovas.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją