Pasak asociacijos atstovų, ekonominis kūrybinių industrijų potencialas dar nėra pilnai išnaudojamas ir miesto politikoje tai gali būti svarbi kryptis, siejama ir su inovacijomis, turizmu, miesto gyvybingumu ir gerove. Todėl yra būtina kalbėti apie kultūros vaidmenį būsimų miesto merų programose, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Politinėse programose yra labai svarbu matyti, kaip deklaruojami siekiai koreliuoja su finansais. Tai yra, tų siekių realizavimo įtikinamumu. Todėl kultūros ir kūrybos sektoriaus žmonės kviečia potencialius kandidatus į merus, kad paklaustų, kokią vietą jų programose užima kultūra ir kokias lėšas jie numato tų siekių įgyvendinimui. Priklausomai nuo atsakymų, kultūros lauko atstovai galės pasirinkti jų sektoriui priimtiniausią merą,“ – teigia asociacijos valdybos pirmininkas Kęstutis Drazdauskas.

Dešimtmetį veikianti Nacionalinė kūrybinių ir kultūrinių industrijų asociacija yra skėtinė organizacija, jungianti pagrindinius kultūros sektoriaus dalyvius. Ji jungia pagrindinius kultūros sektoriaus dalyvius – aukštąsias mokyklas, sektorines asociacijas, nevyriausybines kultūros įstaigas, kūrybinio verslo įmones, klasterius, inkubatorius ir pavienius asmenis, veikiančius kultūros ir kūrybinių industrijų lauke.

„Asociacijos tikslas – atstovauti bendrus kultūros ir kūrybos sektoriaus interesus ir tuo pačiu sudaryti sąlygas net ir mažiausioms sritims būti atstovaujamoms. Kartu siekiame auginti šalies kultūrą, gerovę, prieinamumą prie kultūros produktų bei skatinti socialinį dialogą su valstybės ir savivaldos institucijomis. Todėl būsimo mero požiūris į kultūrą ir numatoma strategija mums itin svarbūs,“ – sako K. Drazdauskas.

Diskusijoje dalyvaus kandidatai į Vilniaus miesto savivaldybės merus Dainius Kreivys, Gintautas Paluckas, Virginijus Sinkevičius, Liutauras Stoškus, Remigijus Šimašius, Artūras Zuokas.

Renginys vyks vasario 19 d., 18.00 val. Menų fabrike „Loftas“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)