Kiekvienais metais pasirodydavo ir jaunųjų rašytojų kūrybos rinkinys, „Slinkčių“ almanachas, kuriame per septynerius festivalio metus savo kūrinius publikavo tokie rašytojai kaip Aušra Kaziliūnaitė, Jurga Tumasonytė, Aivaras Veiknys, Vytautas Stankus, Ernestas Noreika, Mantas Balakauskas, Ramunė Brundzaitė, Nerijus Cibulskas, Ieva Gudmonaitė, Mykolas Sauka, Žygimantas Kudirka, Vainius Bakas, Dovydas Grajauskas, Monika Baltrušaitytė, Marius Povilas Elijas Martynenko, Aistis Žekevičius, Greta Ambrazaitė, Simonas Bernotas, Laura Švedaitė ir kiti, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Aštuntą kartą rengiamas festivalis šiemet ne tik džiugins naujais literatūros kūriniais, bet ir pirmąsyk bandys suartinti jaunuosius šalies literatus ir tapytojus – almanachą puoš ne tik literatūros, bet ir dailės kūriniai.

Organizatoriai primena, kad atranka į būsimą penkių autorių almanachą tęsiasi. Nepublikuotų poezijos (15-20 eilėraščių) ir prozos (15-20 teksto puslapių) kūrinių laukiama adresu asociacija.slinktys@gmail.com iki vasario 25 d. (imtinai). Autorių kūrybą įvertinusi komisija paskelbs penkis geriausius literatus, kurių tekstai šiemet nuguls almanache.

Festivalis „Literatūrinės slinktys“ vyks balandžio 24-30 dienomis. Jį rengia asociacija „Slinktys“, projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją