Pirmąkart Lietuvos šiuolaikinės akademinės muzikos scenoje – „Performa“ ir septynių jaunųjų Lietuvos kompozitorių kūrinių premjeros. Šiuolaikinės muzikos koncerte „Performa“ Lietuvoje ir pasaulyje žinomų jaunosios kartos lietuvių kompozitorių kūrinius atliks styginių duetas „Twenty Fingers Duo“ – Lora Kmieliauskaitė (smuikas) ir Arnas Kmieliauskas (violončelė), rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Pasaulyje ir Lietuvoje itin retos muzikinės programos, skirtos būtent styginių duetui – violončelei ir smuikui. Specialiai „Performai“ parašyti ir pirmą kartą skambėsiantys kūriniai laužo esamas ir numanomas klišes, yra daugiasluoksniai. Kiekviena kompozicija labai skirtingai veiks klausantįjį – nuo tylos, ramios melancholijos iki noizo, itin aukšto dažnio garsų. Tai eklektiška, bet į vieną jungianti garso kelionė per pojūčius ir vizijas“, – sako nacionalinių ir tarptautinių muzikos atlikimo konkursų laureatė, „Twenty Fingers Duo“ smuikininkė L. Kmieliauskaitė.

Septynių naujų „Performos“ kompozicijų autoriai – autentiškai šiuolaikines performatyvumo formas nagrinėjantys kompozitoriai Lina Lapelytė, Andrius Maslekovas, Dominykas Digimas, Arturas Bumšteinas, Julius Aglinskas, Rūta Vitkauskaitė ir Mykolas Natalevičius.

„Performą“ sodrins šviesa, vizualaus meno kūriniai ir vaizdo projekcijos, kurių autoriai – videomenininkas Kornelijus Jaroševičius ir vizualiojo meno kūrėja, fotografė Lauryna Narkevičiūtė. „Performos“ scenovaizdį kuria Rokas Valiauga.

Vienintelis „Twenty Fingers Duo“ koncertas „Performa“ – jau vasario 26 d., Vilniaus „Menų spaustuvėje“ (Šiltadaržio g. 6). Bilietus į renginį platina „Tiketa“ ir „Menų spaustuvė“.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją