„Open to the World“ koncertuose choras „Bel Canto“ pasirodė kartu su garsiausiais pasaulyje šiuolaikiniais kompozitoriais Eric Whitacre (JAV) ir Ola Gjeilo (JAV / Norvegija), geriausiais Švedijos chorais „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“, elitiniu vokaliniu ansambliu „Voces8“ (JK) ir šveicarų choru „Männerstimmen Basel“.

Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas pranešime žiniasklaidai teigia, kad tai buvo didžiausias ir ambicingiausias muzikinis projektas choro istorijoje.

„Esame Lietuvos patriotai ir chorinės muzikos fanai, todėl norėjome pristatyti publikai geriausius pasaulyje, kartu su jais švęsti mūsų šalies jubiliejų ir, žinoma, muzikuoti, mokytis, tobulėti. Lietuvos chorinės muzikos rinka vis dar gana archajiška, konservatyvi ir uždara, čia retai lankosi geriausi ir populiariausi pasaulyje chorinės muzikos kūrėjai ir atlikėjai. Todėl savo kukliu indėliu siekėme prisidėti keičiant šią situaciją, parodyti kokia įvairi, skirtinga, įtaigi yra chorinė muzika, kaip ji keičiasi ir vystosi. Mūsų patirtys su svečiais neabejotinai suteikė mums įkvėpimo, naujų idėjų ir žinių toliau tobulėti ir keistis. Tikiu, kad ir mūsų šalies publika, chorinės bendruomenės atstovai gavo naujų patirčių ir įspūdžių“, – teigia Egidijus Kaveckas.

Choro „Bel Canto“ prodiuseris Audrius Valatkevičius sako, kad „Open to the World“ projektas buvo ne tik didžiausias, bet ir brangiausias choro muzikinis projektas. Jis skaičiuoja, kad choro projekto biudžetas siekė beveik 132 000 eurų, daugiau nei pusė šios sumos buvo gauta iš finansinių projekto rėmėjų (detalią ataskaitą choras skelbia čia).

Pranešime teigiama, kad choras „Bel Canto“ užtikrins „Open to the World“ projekto tęstinumą ir tolesnę jo sklaidą. 2018 m. choro „YouTube“ kanale, taip pat„ Spotify“, „Amazon“, „Apple Music“, „GooglePlay“, publikuoti 9 koncertuose skambėjusių kūrinių vaizdo ir garso įrašai, dar mažiausiai 7 bus paskelbti šiais metais. Choro „YouTube“ kanale esančius vaizdo įrašus kas mėnesį vidutiniškai peržiūri 50 000 žiūrovų, daugiausia iš JAV, Vokietijos, Prancūzijos, kitų Vakarų valstybių. Choro kūrinius „Spotify“, „Apple Music“ vidutiniškai per mėnesį perklauso 1 400 klausytojų.

Choro „Bel Canto“ prodiuseris A. Valatkevičius juokauja, kad choro veikla šiek tiek prisideda ir prie turizmo skatinimo. Specialiai į choro „Open to the World“ koncertus pernai atvyko 32 žiūrovai iš Latvijos, Norvegijos, Švedijos, Jungtinės Karalystės, Vokietijos ir JAV.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)