„Classic FM“ paskelbė geriausių moterų dirigenčių dešimtuką, kurio pirmąją vietą užėmė M. Gražinytė-Tyla, kuri, kaip rašo portalas, užkariavo pasaulio koncertų sales savo neįtikėtina energija ir aistra. M. Gražinytė-Tyla nuskambėjo pasaulio žiniasklaidoje tapusi Birmingemo simfoninio orkestro dirigente, taip pat ji yra dirbusi dirigente Los Andželo filharmonijoje. Tarp paskutinių jos pasiekimų – sutartis su legendine klasikinės muzikos įrašų leidybos kompanija „Deutsche Grammophon“: ji yra pirmoji moteris dirigentė, su šia kompanija turinti ilgalaikę sutartį.

Antrąją vietą šiame sąraše užima prancūzė Laurence Equilbey, labiausiai žinoma už darbą choralinės muzikos srityje, be to, ji yra įkūrusi savo a capella stiliumi dainuojantį chorą.

Trečioje vietoje – meksikietė dirigentė ir Kvinslando simfoninio orkestro muzikos vadovė Alondra de la Parra, kuri išsiskiria tuo, kad nepripažįsta tradicinio modelio, kai dirigentas visą laiką užima poziciją prieš orkestrą: koncertų metu ji stengiasi spėti bendrauti ir su orkestru, ir su publika.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (79)