Ji – pirma moteris dirigentė, bendradarbiausianti su DG, su kuria dirbo buvęs SBSO dirigentas Andris Nelsonas, Herbertas von Karajanas, Claudio Abbado ir daug kitų garsių menininkų, rašo cbso.co.uk.

Gegužę pasirodys debiutinis M. Gražinytės-Tylos albumas – kūrinių orkestrui kolekcija, sukurta lenkų kompozitoriaus Mieczyslawo Weinbergo, kurio gimimo 100-osios metinės minimos šiemet.

M. Gražinytė-Tyla diriguoja CBSO, „Kremerata Baltica“ ir smuikininko Gidono Kremerio atliekamai simfonijai nr. 21 „Kaddish“ – šis kūrinys sukurtas 1991 m. ir dedikuotas Varšuvos gero aukoms. M. Gražinytė-Tyla diriguoja ir „Kremerata Baltica“ atliekamai 2-ai simfonijai.

M. Gražinytė-Tyla įrašinės muziką kartu su kompozitore, pianiste Raminta Šerkšnte, Lietuvos nacionaliniu simfoniniu orkestru, Vilniaus savivaldybės choru ir orkestru „Kremerata Baltica“. Jos albume bus ir CBSO atliekamų britų kompozitorių kūrinių.

Dirigentė teigė: „Man didžiulė garbė prisijungti prie DG ir įrašinėti kūrinius, kurie bus nauji daugeliui klausytojų. Mieczyslawo Weinbergo ir Ramintos Šerkšnytės, garsėjančios lietuvių kompozitorės, muzika verta kuo platesnės auditorijos.“ M. Gražinytė-Tyla džiaugiasi, kad įrašys kelis muzikinius kūrinius su CBSO orkestru ir su 20 a. britų kompozitorių kūriniais paminės orkestro šiemet švenčiamą 100 metų jubiliejų.

DG vadovas daktaras Clemensas Trautmannas irgi džiaugiasi pasirašyta sutartimi su „išskirtine muzikante“: „Ji padarė įspūdį dirbdama su CBSO, pristatydama naują repertuarą ir naujai nušviesdama simfoninius kūrinius. Esu tikras, kad pirmi jos įrašai DG pasieks naujus klausytojus ir nubrėš naujas gaires inovatyvioms programoms.“

M. Gražinytės-Tylos sutartis su DG – reikšmingas pasiekimas jos karjeroje. Pirmą albumą jį įrašė Birmingamo simfoninio orkestro koncertų salėje „Symphony Hall“ 2018 m. kritikų liaupsintame festivalyje „Weinberg Weekend“. Albumo įrašymą rėmė Adamo Mickiewicziaus institutas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)