Pasaulinio garso fotografo Andrea Costantini vadovaujama tarptautinė komisija „Hotshoe Awards 2018” gatvės fotografijos kategorijos nugalėtoja pripažino R. Jarmalavičiaus nuotrauką „Lietaus istorija”, užfiksuotą mobiliuoju telefonu „iPhone”.

2016 metais tame pačiame konkurse Metų fotografo titulą kelionių kategorijoje Lietuvos autoriui pelnė nuotrauka „Paskutinis apkabinimas. Germanwings skrydis Nr.4u9525”, taip pat padaryta mobiliuoju telefonu.

„Tarptautinis „Lietaus istorijos” pripažinimas tik patvirtina mano įsitikinimą, kad gera nuotrauka - labiau ne atvaizdas, o veidrodis. Joje kiekvienas gali matyti savo istoriją, savo jausmus, prisiminimus, baimes, kitas emocijas”, - sako R. Jarmalavičius.

Lietingą 2015-ųjų žiemos dieną Amsterdame daryta nuotrauka pačiam autoriui yra ypatinga ir labai intymi, apnuoginanti visą jausmų ir emocijų gamą - per istorijas, kurias ji pasakoja. Istorijas šiapus ir kitapus stiklo.

„Jei žiūrėsi į šią nuotrauką atvira širdimi, galbūt išvysi mažą šuniuką, dviračio krepšyje vežamą pas veterinarą, kur laukia negailestinga šunų maro diagnozė. Arba šviesiaplaukę merginą galiniame tramvajaus vagone, skaitančią pirmą ir paskutinę sms nuo vaikino, su kuriuo praėjusią naktį atsitiktinai permiegojo. O gal – pasijusi šiapus stiklo ir tyliai džiaugsiesi, kad lyja. Nes tada niekas nematys tavo ašarų”, - sako fotografas.

R. Jarmalavičius yra baigęs žurnalistiką ir fotožurnalistiką Vilniaus universitete, daug metų dirbo žurnalistu ir redaktoriumi įvairiose žiniasklaidos priemonėse, dabar vadovauja savo įkurtai strateginės komunikacijos kompanijai „Publicum“, yra „Havas“ komunikacijos grupės Baltijos šalyse partneris.

Fotografas pripažįsta, kad nuotraukose atsispindintį jo savitą žvilgsnį į gyvenimą suformavo vaikystė vaikų globos namuose, tarnyba sovietų armijoje, saugant kalinius Šiaurėje, turtinga žurnalistinė patirtis, knygos ir spalvingas asmeninis gyvenimas.

Pasak R. Jarmalavičiaus, fotografija yra jo hobis, kuris jau yra pelnęs ne vieną tarptautinį fotografijos apdovanojimą. Juodai-baltos fotografo nuotraukos publikuotos įvairiose pasaulio žiniasklaidos priemonėse, eksponuotos parodose Prancūzijoje, Vengrijoje, Slovakijoje, Lenkijoje ir Lietuvoje.

R. Jarmalavičiaus pasiekimai:

2018 Hotshoe Black & White Photography Awards, Photographer of the Year, Street Category
2017 International Photography Awards, Honorable Mention, Seasons Category
2017 International Photography Awards, Honorable Mention, Wedding Category
2017 International Photography Awards, Honorable Mention, Pets Category
2017 ViewBug Stairways Photo Contest, Winner, Amateur Category
2016 Hotshoe Black & White Photography Awards, Photographer of the Year, Travel Category
2016 International Photography Awards, Honorable Mention, Family of Men
2016 PX3 Prix de la Photographie Paris, Honorable Mention, Nature/Seasons Category
2015 Mobile Photography Awards, Honorable Mention, People Category
2007 Samsung Photography Competition Millimeters Matter, National Winner

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)