Numatoma, kad balandžio 22-29 dienomis kauniečiai ir miesto svečiai įvairiuose renginiuose galės susipažinti su Katalonijos regiono literatūra, menu, gastronomija, patiekalais, vynu, pramogomis. Žadama, kad tuo metu vyksiančiame festivalyje "Kaunas Jazz" dalyvaus ir šio regiono muzikantai. Katalonijos skulptoriai ketina atvežti savo kūrinių Europos parkui.

Kaune esančiuose Prekybos, pramonės ir amatų rūmuose susitiks Katalonijos ir Lietuvos verslininkai, savivaldybėje lankysis Taragonės miesto valdžios delegacija, numatoma surengti krepšinio varžybas tarp Lietuvos ir Katalonijos jaunimo rinktinių, vyks šachmatų turnyras.

Kataloniečiai Kauno gatvėse taip pat ketina pademonstruoti savo tradicinį žmonių bokštą, kai vienas ant kito sulipa apie 100 vyrų.

Kaip BNS sakė R.Michnevičius, vietinės Katalonijos televizijos stotys jau nemažai pasakoja apie Lietuvą ir Kauną, daug lietuvių atostogoms renkasi kelionę į šį regioną, todėl nuspręsta aktyviau plėtoti abipusius ryšius.

Aptarti būsimų renginių programos Kauno savivaldybėje lankėsi katalonų-lietuvių asociacijos atstovai ir katalonų kultūros savaitės vadybininkas, kurie susitiko su miesto valdžios atstovais.

Katalonija - vienas ekonomiškai stipriausių Ispanijos autonominių regionų šalies šiaurės rytuose, prie Viduržemio jūros pakrantės. Regiono sostinė - Barselona.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją