Belaukiant muzikinės repeticijos su maestro Gintaru Rinkevičiumi ir Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru, Dalia Ibelhauptaitė trumpai papasakojo, kaip VCO komandai pavyksta pritraukti naujus ir ryškius talentus, rašoma pranešime spaudai.

„Labai džiaugiamės, kad vis ilgėjantis gerų atsiliepimų apie VCO šleifas, puiki „Fausto“ recenzija viename svarbiausių operos žurnalų „Opera“ ir toli siekiantys mūsų solistų kontaktai leido mums greitai pritraukti du ypatingo talento naujus solistus. Gera, kad ir tokie profesionalai kaip Peterburgo Marijos operos pagrindinis sopranas Jekaterina Goncharova ir įspūdingo balso savininkas Bogdan Baciu jau trečią kartą grįžta į Vilnių, nes net ir minimaliai konfortabilių buitinių sąlygų solistams Kongresų rūmai tiesiog neturi. Žinoma, labai didžiuojamės išskirtine Edgaro Montvido galimybe dainuoti koncerte su vienu iš legendinių pasaulio dirigentų – Simon Rattle – Londone Barbicano salėje, net jei tai reiškia, jog šį kartą Edgaras negalės atvykti į Vilnių. Visuomet teikiame pirmenybę ir norime, kad mūsų scenoje būtų matyti patys iškiliausi Lietuvos solistai, bet turime pripažinti, kad negalime konkuruoti su pasaulinio lygio pasiūlymais ir visuomet turime suteikti laisvę mūsų geriausiems, – kitaip jų niekuomet nebesulauksime grįžtant, dėl baimės prarasti didžiąsias galimybes,“ - sako garsi režisierė.

Jau labai greitai su naujaisiais Faustais žiūrovai galės susipažinti scenoje, o prieš tai ir paskaityti platesnius jų prisistatymus. Kol kas trumpai paminėti galima svarbiausius ir įdomiausius jų biografijų faktus.

G. Vasiljevas, atliksiantis Fausto vaidmenį gruodžio 6, 8d. jau spėjo išmaišyti nemažą dalį Europos operos teatrų, tarp kurių: Deutsche Oper Berlyne, Didysis Ženevos teatras, Prancūzijos, Italijos operos, – o tolimiausi jo pasirodymų taškai siekia JAV, Australijos ir Brazilijos teatrus. Rusijoje solistas dažnai matomas Naujosios operos teatre Maskvoje, yra pasirodęs ir Didžiajame teatre bei dainavęs didžiuliame Gala koncerte kartu su tokiomis gyvomis operos legendomis, kaip Anna Netrebko, Ildar Abdrazakov ir Olga Peretjatko.

Tuo tarpu kanadietis L. Robert, dainuosiantis Faustą gruodžio 7, 9d., prieš tapdamas operos solistu jau turėjo kitą karjerą ir dirbo... gaisrininku! Panašu, jog radikalūs pasikeitimai vyro gyvenime buvo to verti, nes 2012 metais jo žvaigždė ėmė sparčiai kilti po pasirodymų Suomijos, Švedijos, Prancūzijos ir Vokietijos operose, na, o 2015 metais ją vainikavo debiutas Niujorko Metropoliteno scenoje, operoje „Ernani“, kartu su Angela Meade ir Plácido Domingo. Šį sezoną Luc Robert dainuoja net kelis vaidmenis Eseno Aalto operos teatre, kur ir susipažino su „bohemiečių“ nepakeičiamuoju Mefistofeliu – Almu Švilpa.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)