Šiemet bus rodomi filmai iš 34 šalių, jie suskirstyti į 12-a tradicinių „Scanoramos“ programų, pranešė organizatoriai.

„Šių metų „Scanorama“ kviečia ne tik mėgautis geru kinu. Siūlome kartu su mumis atverti prasmes, glūdinčias ne istorijų paviršiuose ar veiksmo vingiuose, kviečiame iš naujo atrasti režisierius ir filmus, suvokti, kaip kino istorija tapę kūriniai nubrėžia šiandieninių meninių refleksijų kryptį“, – pristatydama programą sakė „Scanoramos“ įkūrėja ir meno vadovė Gražina Arlickaitė.

Šiemet „Scanorama“ išskirtinį dėmesį parodys šimtmetį švenčiančio kino režisieriaus Ingmaro Bergmano kūrybai. Bus parodytas legendinis „Septintasis antspaudas“, ilgus dešimtmečius primirštas „Prisilietimas“, pirmą kartą tikrosios apimties (6 valandų) juosta „Scenos iš vedybinio gyvenimo“ ir paskutinysis Bergmano kūrinys „Sarabanda“.

I. Bergmano kūrybą geriau pažinti ir suprasti padės į festivalį atvykstantys du dokumentiniai filmai apie patį kūrėją: „Bergmanas: lemtingi metai“ ir „Ingmaro Bergmano beieškant“.

Kino forume bus pristatyti ir naujausi lietuvių kino darbai. Kitaip nei iki šiol, festivalyje šiemet bus parodytos ne tik lietuviškos premjeros, bet ir bendros gamybos darbai. Ryškiausias šios programos akcentas – „Scanoramos“ uždarymo filmas „Laiko tiltai“. Tai poetinės dokumentikos meistro Audriaus Stonio ir latvių režisierės Kristinės Briedės naujausias darbas.

Tarp „Scanoramos“ svečių – aktorius Tommis Korpela, režisierius Thomas'as Štuber'is, aktorė Halldora Geirhardsdottir, režisierė Camilla Strom Henriksen, prodiuserė Gudny Hummelsvoll, kt.

Kino forumas vyks iki lapkričio 25 dienos, „Scanoramos“ filmai bus rodomi ne tik Vilniuje, bet ir Kaune, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Šešioliktus metus rengiamas kino forumas „Scanorama“ skirtas supažindinti su ryškiausiais filmais iš įvairių Europos šalių.

Šaltinis
Temos
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją