„Kad festivaliai ir atlikėjai geriau susišnekėtų ir kad galėtų mokytis vieni iš kitų, Lietuvos džiazo federacija (LDF) nusprendė mokymų būdu sujungti atlikėjus su Lietuvos džiazo festivalių organizatoriais. Pastarieji tikrai žino, ko jiems reikia ir tam tikra prasme – tą poreikį džiazo muzikantams jie ir diktuoja. Festivalis „Vilnius Jazz“ seminarui patikės savo vadovo, Antano Gusčio žinias, tuo tarpu „Vilnius Mama Jazz“ toliau pratęs diskusijas festivalio metu vykstančiose „Paraštėse“, – apie pirmojo tokio seminaro idėją pasakoja LDF prezidentas Julijus Grickevičius.

Žiūrint į tarptautinę patirtį nesunku pastebėti, kad tiek Lietuvoje, tiek svetur kiekvienais metais atsiranda vis daugiau platformų, scenų, showcase festivalių – mugių, skirtų atlikėjams pasirodyti ir prisistatyti. „Čia susiduriame su problema – tam, kad taip padaryti, reikia žinoti ir turėti savo, kaip atlikėjo pradžiamokslį. Kol kas mūsų atlikėjai turi jį nepakankamą, dėl tam tikrų aukštojo mokslo organizavimo subtilybių“, – sako J. Grickevičius.

Muzikos agentūros „Tilto namai“ ir LDF organizuojamame seminare savo patirtimi dalintis sutiko ne tik Lietuvos muzikos lauko veikėjai. Specialiai dėl renginio į Vilnių atvyksta svečias iš Jungtinės Karalystės – Matt Fripp. Perskaitęs ne vieną pranešimą daugelyje pasaulio šalių, Matt įkūrė internetinę platformą „Jazzfuel“, tam, kad dalintųsi savo patarimais džiazo muzikantams iš viso pasaulio.

Lapkričio 7-ąją Matt kalbės tema: „Džiazo muzikanto iššūkiai. Kaip pačiam prisibelsti į festivalių duris?“ Šio pranešimo turėtų ateiti pasiklausyti visi, susiduriantys su savi-vadybos problemomis ir iššūkiais bei tie, kam aktualu kaip vystyti savo, kaip atlikėjo, karjerą ir gauti daugiau koncertų.

Antrasis seminaro pranešėjas – Antanas Gustys, „Vilnius Jazz“ festivalio vadovas bei ilgametis „European Jazz Network“ narys, kasmet dalyvaujantis daugelyje svarbių tarptautinių džiazo festivalių ir mugių, kur užima svečio ir eksperto vietas. A. Gustys – pirmasis festivalio organizatorius, sutikęs viešai dalintis savo patirtimi.

Lietuvių atlikėjams vis dar keliant klausimą, kodėl išvis reiktų groti panašaus pobūdžio renginiuose, savo pranešime „Ko showcase festivaliai tikisi iš atlikėjų?“ A. Gustys nupasakos dalyvavimo tokio tipo renginiuose naudas.

Jauniausia mokymų pranešėja, muzikos agentūros „Tilto namai“ vadovė ir įkūrėja Gabrielė Tamutytė pristatys temą „Muzikanto savivadybos ABC“. Iš vidaus pažįstanti tiek klasikos, tiek džiazo, tiek alternatyvios muzikos pasaulį ir vadybos ypatumus Gabrielė bandys nupiešti visiems bendrus punktus ir papasakos, kokias klaidas muzikantai dažniausiai daro ruošdami pirminį savo paketą.

Mokymų organizatoriai džiaugiasi, jog simboliškai tarp dviejų festivalių – „Vilnius Mama Jazz“ ir „Vilnius Jazz“ vykstantis seminaras – tęstinis, ir kitais metais jau planuojama sulaukti daugiau lektorių iš tarptautinių festivalių bei kolegų „Kaunas Jazz“ palaikymo. Šių metų seminaro klube „Tamsta“ (A. Strazdelio g. 1), Vilniuje lapkričio 7 d., trečiadienį nuo 10 val. nemokamai klausyti galės tik iš anksto užsiregistravę dalyviai.

Registracijos forma rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją