Kaip rašoma renginio organizatorių pranešime spaudai, Klaipėdoje pranešėjos laukė daugiau nei šimtas klausytojų, tarp jų ir drabužių kūrėjos Modesta Šukė ir Regina Doseth.

Veiklūs ir verslūs klaipėdiečiai norėjo išgirsti D. Ibelhauptaitės pranešimą, tema „Kūrybiškumas versle“. Šis išskirtinis renginys vyko Klaipėdos licėjaus ir „StartupKlaipėda“ iniciatyva.

„StartupKlaipėda“ - tai projektas, kurio įgyvendinimui susibūrė stambiausios Klaipėdos švietimo įstaigos ir verslo klubas „Mentorystė. Verslas. Mecenatystė“. Šio projekto pagrindinis tikslas yra skatinti jaunimą pasilikti arba grįšti baigus studijas į Klaipėdą ir jo regionus bei prisidėti prie savo krašto socioekonominės pažangos.

„Man kelia rūpestį nykstantis Klaipėdos kraštas, tuščios gatvės vakarais, Klaipėdos Unversiteto likimas. Manau, kad atėjo laikas mums, verslininkams, kažką keisti“, – teigia „StartupKlaipėda“ iniciatorius ir vadovas, viešbučių ir restoranų tinklo „Tubinas“ įkūrėjas Juozas Tubinas.

Pasak žinomo pajūrio verslininko, kūrybiškumas versle yra labai svarbu. „Manau, kūrybiškumas yra vienas svarbiausių variklių gyvenime apskritai. Aš pats daug laisvo laiko skiriu kūrybai: rašau muziką, dainų žodžius ir atlieku savo kūrinius“, – sakė J. Tubinas.

Pasak renginio organizatorių, režisierė D. Ibelhauptaitė – pavyzdys žmogaus, kuris sugeba pasaulyje garsius mūsų šalies menininkus suburti bendram kūrybiniam darbui ir tokiu būdu parodyti jaunimui, visuomenei bendruomeniškumo, vertybių svarbą. „StartupKlaipėda“ ir garsios menininkės vieningas požiūris – žvelgti į jaunimą, kaip į vieną svarbiausių investicijų – ir paskatino šio susitikimo organizavimą.

Susitikimo tema „Kūrybiškumas versle“, tad į viešbutį „Navalis“ atvažiavusi, lietuje sušlapusi režisierė, ir pamačiusi tokią gausą jos kantriai laukiančių žmonių ištarė: „Taip gali laukti tik tikras jaunimas!” O jaunimas, pasak D. Ibelhauptaitės, yra tie žmonės, kurie moka būti „crazy“ ir žingeidūs bet kokiame amžiuje.

Kaip sako Dalia, visa ko pamatas yra kūrybiškumas. „Reikia turėti naują požiūrį į veiklą, bet niekada nereikia pamiršti pagrindinių ir esminių vertybių: klasikinės kultūros, dvasingumo, išprusimo. Auginkite lyderius, būtinai auginkite tuos, kurie galės būti geresni nei jūs ir žengti dar toliau...“, – vakaro metu sakė D. Ibelhauptaitė.

„StartupKlaipėda“ iniciatoriai klaipėdiečius ir vėl pakvies į susitikimą lapkričio 9 d.: vyks motyvacinis renginys "Pradėk kurti savo sėkmės istoriją".

Renginio akimirkos:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)