Specialiai Popiežiaus vizitui šalyje sukurtas pasirodymas „Tiems, kurie toli” – tai urbanistinio ir šiuolaikinio šokio kalba pasakojama istorija, kuria siekiama mažinti atstumą – laiko, erdvės, vidinių išgyvenimų prasme. Pasirodymo garso takelyje – „Low Air” šokėjų, mokinių ir bendruomenės klausimai Popiežiui, surinkti ruošiantis pasirodymui.

Kaip rašoma spaudos pranešime, stebėdamas šokį Popiežius Pranciškus neslėpė susižavėjimo atlikėjais. Choreografės Airidos Gudaitės, Vilniaus miesto šokio teatro šokėjų, „Low Air” mokyklos mokytojų ir mokinių bei Lietuvos muziko ir teatro akademijos šokėjų pasirodymą pontifikas įvertino žodžiais – „Siete Bravi” (Esate šaunuoliai).

„Pasirodymu norime kalbėti apie tuos, kurie toli – už durų, už grotų, už tvorų, už savo pačių susikurtų sienų. „Tiems, kurie toli” – jungia, artina ir mažina atstumą, naikina ribą tarp amžiaus, išsilavinimo, supratimo ir sugebėjimo atlikti ar būti. Tai asmeninė žinutė, kai liekame sau, su savimi ir juntame vienatvę ar juntame pilnatvę.” – apie pasirodymą sako choreografė A. Gudaitė.

Pasirodymo idėją padiktavo aktyvi socialinė „Low Air” kūrėjų veikla. Pakviesti pokalbiams su pataisos namuose esančiais jaunuoliais, menininkai surinko šio šokio pagrindą. Specialiai Popiežiui skirtame atlikime kalbama apie visuomenės susiskirstymą, atskirtį, užribiuose gyvenančius asmenis. Tačiau šokis – tai priemonė mažinti atskirtį ir kalbėti menine kalba apie visuomenei nepatogias temas. Pasirodymo atlikėjai skirtingų kartų, profesionalai, studentai ir šokio entuziastai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)