MO muziejus – erdvė geram laisvalaikiui, kuris skirtas ir meno profesionalui, ir skubančiam miestiečiui, ir vaikui. Vis dėlto ne visada lengva rasti turiningą veiklą ir vietą, kur būtų gera ir vaikams, ir tėvams. Todėl MO nuo pat atidarymo kvies kokybiškai leisti laiką kartu ir siūlys specialią programą šeimoms – Šeimų sekmadienius.

Pasak MO direktorės Mildos Ivanauskienės, „MO muziejus siekia, kad vaikams nuo pat mažų dienų būtų smagu muziejuje ir jie mielai norėtų čia grįžti. Norime, kad formuotųsi nauji kultūriniai įpročiai, taigi nuo pat atsidarymo didelį dėmesį skirsime vaikams bei siūlysime paslaugas, atliepiančias šeimos poreikius. Nereikės nei iš anksto planuoti, nei registruotis – tiesiog žinoti, kad esi laukiamas ir atvykti“.

Kiekvieną sekmadienį MO ir teatras „Pradžia“ organizuos užsiėmimus 3-8 metų vaikams, kurie vyks nuo 10 iki 14 val. Per šį laiką įvyks 4 teatriniai užsiėmimai po 45 min., kuriuose galės dalyvauti iki 20-ties vaikų.
Užsiėmimus ves aktorių, šokėjų ar muzikantų ir teatro edukologijos specialistų duetai. Užsiėmimą sudarys susipažinimo ir aktyvūs fiziniai žaidimai, vaidybinės užduotys, atsipalaidavimo rutinos ir kūrybinės dirbtuvės Vedėjai pristatys vaikams MO muziejų ir parodos temą. Pastaroji bus įsiūta į visus užsiėmimo žaidimus, taip siekiant, kad vaikai suprastų parodos raktažodį, esmę.

„Teatro „Pradžia“ pagrindas – pagarba vaikui. Teatre dirba edukologai, aktoriai, kurie kūrybą patiems mažiausiems vertina itin rimtai ir atsakingai. Bendradarbiavimas su MO yra labai natūralus mūsų veiklos pratęsimas. Sukurti programą vaikams meno muziejuje yra ne tik įdomus iššūkis, bet ir garbė. Kai išgirdome apie galimybę, iškart supratome, kad turime čia būti, tai toks svarbus Lietuvos kultūros etapas“, – teigė teatro „Pradžia“ vadovė Aušra Paukštytė.

Kol vaikai dalyvaus teatro „Pradžia“ užsiėmimuose, tėvai galės apžiūrėti vykstančias parodas, o norintys dalyvauti kartu su vaikais tikrai nebus išprašyti. Visada raginsime šeimas vėliau parodą apžiūrėti ir drauge – juk tai puikus pretekstas pasikalbėti, atrasti kažką naujo. Todėl MO paruošė vaikišką užduočių knygelę „MOmukas“. Vaikų lauks kūrybinės užduotys, o tėvų – įdomūs faktai.

MO muziejus, įkurtas asmenine mokslininkų Danguolės ir Viktoro Butkų iniciatyva, beveik dešimtmetį veikė kaip muziejus be sienų. Sukauptą 5000 modernaus ir šiuolaikinio meno kūrinių kolekciją sudaro Lietuvos dailės aukso fondas nuo XX a. 6-ojo dešimtmečio iki šių dienų.

Nuo 2018 m. spalio 18 dienos MO tampa gero laisvalaikio vieta. Čia užsukti kviečia parodos, kinas, edukaciniai užsiėmimai, koncertai ir kiti renginiai, skirti įvairioms amžiaus grupėms. Vienas iš MO tikslų yra burti aktyvią bendruomenę – MOdernistus – kurie palaiko MO idėją ir padeda kurti naująjį muziejų drauge.

„Pradžia” teatras vaikams – tai erdvė Vilniuje, siūlanti kultūrinę programą patiems mažiausiems ir visai šeimai. Teatras duris atvėrė 2018 m. pradžioje, o jau antrame sezone pristato 8 originalius spektaklius, organizuoja gyvos muzikos koncertus vaikams net nuo 6 mėn. amžiaus. Teatre taip pat vyksta būreliai pradinukams ir tėvystės paskaitos.

Spektakliuose ypatingas dėmesys skiriamas vaiko raidos etapus atitinkančiam tikslingam turiniui. Režisieriai ir aktoriai, naudodami įvairias teatrines priemones, vaiko pasaulį pildo naujomis patirtimis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)