Kaip pranešime spaudai rašo organizatoriai, „Voces8“ – tai pasaulinę šlovę ir dešimtis prestižiškiausių apdovanojimų pelnęs oktetas iš Jungtinės Karalystės, garsėjantis jautriu, šviesiu ir elegantišku skambesiu. Vokalinis ansamblis savo repertuare harmoningai derina įvairių stilių ir epochų muziką – nuo 18 amžiaus polifonijų iki autorinių džiazo kūrinių ir populiariosios muzikos aranžuočių.

„Voces8“ dovana chorui „Bel Canto“ – specialūs meistriškumo kursai „Singing in the Team“

Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas Egidijus Kaveckas teigia, kad pažintis ir bendras muzikinis projektas su „Voces8“ yra neįkainojama dovana ir privilegija.

„Buvo sunku patikėti kai pernai „Voces8“ parodė mums dėmesį ir pasiūlė surengti bendrą koncertą. Šis oktetas – aukščiausio lygio profesionalai, rinktiniai britų vokalistai, nuolat koncertuojantys prestižiškiausiose pasaulio salėse. Dalintis su jais scena yra garbė bet kuriam chorui pasaulyje. Visa mano komanda nekantriai laukiame ne tik bendrų koncertų, bet ir meistriškumo kursų, kuriuos „Voces8“ dovanos mūsų chorui. Neabejoju, kad jų žinios, patirtis, darbo metodikos turės didelės įtakos tolimesniam mūsų choro tobulėjimui“, – teigia Egidijus Kaveckas.

„Voces8“ savo edukacinę veiklą vykdo per „VCM Foundation“. Fondas dirba su dainininkais, chorais, dirigentais, vykdo mokslinius tyrimus, organizuoja meistriškumo kursus, lyderystės ir muzikos vadybos programas. Edukacinėje veikloje „Voces8“ bendradarbiauja su garsiausiais muzikos kūrėjais, taip pat prestižinėmis Europos koncertų salėmis „Bozar Brussels“, „Paris Philharmonie“, „Vienna Konzerthaus“ ir „Heidelberg Frühling“.

Voces8“ ir choro „Bel Canto koncertuose – dėmesys įvairių stilių muzikai, garso estetikai ir sceninei elegancijai

Bendruose koncertuose su choru „Bel Canto“, „Voces8“ pristatys savo „Sing Joyfully“ programą, kuri puikiai atskleidžia ansamblio aistrą įvairių muzikinių stilių muzikai, nuostabią balsų harmoniją, muzikalumą ir sceninę eleganciją. Jautriais angeliškais „Voces8“ dainininkų balsais skambės ir renesanso, ir džiazo, ir populiariosios muzikos kūriniai.

Choras „Bel Canto“ koncertuose pristatys šiuolaikinių kompozitorių Eric Whitacre, Morten Lauridsen, Malcolm Dalglish, Raimonds Tiguls, kt. kūrybą. Vakaro kulminacija – lietuvių kompozitoriaus Vaclovo Augustino specialiai „Voces8“ ir chorui „Bel Canto“ pritaikytos lietuvių liaudies dainos „Stokitės ponai“ premjera.

„Voces8“ meno vadovas Barnaby Smith. Choro „Bel Canto“ meno vadovas ir dirigentas Dr. Egidijus Kaveckas, antroji dirigentė ir chormeisterė Milda Zapolskaitė, chormeisterė ir koncertmeisterė Raminta Gocentienė, vokalo pedagogas Liudas Norvaišas. Koncerto prodiuseriai: Audrius Valatkevičius (choras „Bel Canto“) ir Robin Tyson („Voces8“).

Choras „Bel Canto“ pristato: Open to the World

Choro „Bel Canto“ muzikinis projektas „Open to the World“ – tai 5 koncertų ciklas, skirtas Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-ečiui. „Open to the World“ koncertuose choras „Bel Canto“ pasirodo kartu su garsiausiais pasaulyje šiuolaikiniais kompozitoriais Eric Whitacre (JAV) ir Ola Gjeilo (JAV/Norvegija), geriausiais Švedijos chorais „Svanholm Singers“ ir „Sofia Vokalensemble“, elitiniu vokaliniu ansambliu „Voces8“ (JK) ir nuostabiu šveicarų choru „Männerstimmen Basel“.

Projekto tikslas – pristatyti Lietuvos publikai geriausius pasaulyje, kartu su jais švęsti Lietuvos Valstybės atkūrimo 100-etį, būti, kurti, muzikuoti ir tobulėti kartu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)