Latvijos mokslininkui Erikui Mugurevičiui paskirtas BA mokslo apdovanojimas už viduramžių Livonijos laikų kronikų mokslinį tyrimą, o BA premija literatūros srityje bus įteikta estų poetui ir vertėjui Gassui Krullui už 2004 metais išleistą eilėraščių rinkinį "Metras ir Demetra".

BA apdovanojimai iškilmingai bus įteikti šių metų lapkričio 25 dieną Taline. Laureatai bus apdovanoti specialia statulėle, sertifikatu ir 5 tūkst. eurų (apie 17,2 tūkst. litų) pinigine premija.

BA apdovanojimams už laimėjimus literatūros, mokslo ir meno srityje buvo pristatyti kandidatai iš Lietuvos, Latvijos ir Estijos.

Šiemet į BA literatūros premiją pretendavo Lietuvos rašytojas, poetas, kultūrologas ir vertėjas Marcelijus Martinaitis. Jis buvo nominuotas už pastarųjų trejų metų kūrinius: esė romaną "Laiškai Sabos karalienei" (2002 metais), rinktinė aukštesniųjų klasių moksleiviams "Pareisiu su paukščiais" (2002), eilėraščių rinkinį "Tolstantis" (2002), dialogų pokalbių, straipsnių ir interviu knygą "Lietuviškos utopijos" (2003), eilėraščių rinkinį "K.B. įtariamas Marcelijus Martinaitis" (2004).

Į mokslo apdovanojimą pretendavo Lietuvos autorių kolektyvas - Ričardas Rotomskis, Giedrė Streckytė ir Laima Griciūtė - už monografiją "Fotosensibilizuota navikų terapija: pirminiai vyksmai".

Apdovanojimus už nuopelnus literatūros, meno ir mokslo srityje BA teikia nuo 1993 metų, siekdama propaguoti ir remti literatūros, mokslo ir meno veikėjus visose trijose Baltijos šalyse.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją