Kalbančių skulptūrų sezonas prasidės ten pat, kur 2015 metais projektas ir startavo - L. Stuokos-Gucevičiaus skvere. Pasirodys Vilniaus šokio teatras „Low Air“, numatoma speciali ekskursija MO muziejaus nariams - MOdernistams, kurią ves Gatvės gyvos gidas.

Kaip skelbė ELTA, iškilaus tarpukario Lietuvos politiko, mokslininko, pedagogo, talentingo finansininko V. Jurgučio skulptūra yra jau šešiolikta Vilniuje prabilsianti skulptūra.

Paminklas pirmajam Lietuvos banko valdytojui nulietas iš išlydytų 50 lito centų monetų ir pastatytas Lietuvos banko pastato nišoje Vilniaus centre.

Vilnius tapo ketvirtuoju miestu pasaulyje, prakalbinusiu skulptūras ir įkūnijusiu svarbias lietuvių istorines asmenybes.

Skirtingus skulptūrų charakterius sukūrė jų monologus įskaitę aktoriai, dainininkai, visuomenės veikėjai. Jų balsais skulptūros pasakoja apie save, apie tuos laikus, kai gyveno jose įkūnytos asmenybės, apie tai, ką jos mato aplink, kaip jaučiasi savo skulptūriniame kūne ir tame Vilniaus kampelyje, kuriame joms lemta būti.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)