Buvusių ir netgi iki šiol veikiančių gamyklų teritorijoje įsikūrusi gatvės meno galerija „Open Gallery“ naujam gyvenimui prikėlė apleistas ir apdulkėjusias pastatus sienas ir neįdomų rajoną pavertė originaliu meno gerbėjų traukos centru.

Kultūros nakties metu lankytojų lauks net trys ekskursijos po „Open Gallery“ erdves: dvi lietuvių kalba ir viena – anglų. Pastarąją ves Vilniuje nuo 2007 metų gyvenantis ir gidu dirbantis britas Sam'as, o lietuviškai lankytojus lydės Ieva – Vilniaus miesto gidė, alternatyvių užkaborių ieškotoja ir didžiulė gatvės meno gerbėja bei keliautoja, išnaršiusi daugybės pasaulio miestų spalvotus rajonus.

Kultūros nakties dalyviams gidai ne tik papasakos apie „Open Gallery“ kūrinius, bet ir supažindins su jų kūrimo užkulisiais.

Šiuo metu „Open Gallery“ galerijoje galima pamatyti net 9 didžiulius piešinius ant sienų, kurių autoriai ne tik lietuviai, bet ir užsieniečiai: „Perk up“ iš Austrijos, Krista Kurilionok – Feigelovitz iš Lietuvos, „DirtyElmo“ iš Švedijos, Guillaume Herr-Zekanowski iš Prancūzijos, austras „Boicut“, ir lietuviai Linas Kutavičius, Linas Kaziulionis, Robertas Armonas bei menininkų dueatas Jurgis Tarabilda ir Aistis Kavaliauskas.

Įdomu tai, kad netrukus „Open Gallery“ labai pasikeis. Pamažu į Vilnių iš viso pasaulio atkeliauja menininkai, kurie teptuko dar nepaliestas sienas taip pat atnaujins įspūdingais piešiniais bei meno kūriniais. Jie galerijoje dirbs visą vasarą, o naujausi „Open Gallery“ kūriniai bus pristatyti jau rugsėjo 7 d. muzikos ir menų festivalio „Loftas Fest“ metu.

Naktinė gatvės meno ekskursija po „Open Gallery“ yra vienos nakties festivalio „Kultūros naktis“ dalis.

Daugiau informacijos: www.menufabrikas.lt/open-gallery

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją