Po įvairias erdves Mažvydo bibliotekoje Jus lydės jaunos žavios gidės, puikiai išmanančios ne tik architektūrą, meno istoriją ir šiuolaikinį meną, bet ir meno politikos peripetijas. Tačiau gidžių tapatybės nėra visai aiškios, todėl įprasta ekskursija virsta siurrealia situacija su netikėta dirbtinio intelekto mokslininko paveikta atomazga.

„Dolls 2.0“ yra vizualiųjų menų, performanso, teatro, japonų šokio buto ir dirbtinio intelekto tyrimų simbiozė. Spektaklis kelia klausimus apie žmogaus prigimtį, moters vaidmenį vartotojiškoje visuomenėje, šiuolaikinio meno kontekstą ir negaili kritikos kultūros institucijoms. Pagrindinis kūrinio tikslas – sukurti situaciją, kuri netikėtai įtrauktų renginio svečius į nuotykį, kviečiantį permąstyti visuomenės aktualijas ir žmogaus padėtį dievo ir meno mirtį išgyvenusiame pasaulyje. Ką šiandien reiškia būti žmogumi? Kuo skiriasi žmogus ir dirbtinio intelekto bioandroidas? Kaip mus programuoja šeima, švietimo įstaigos, socialinis, kultūrinis, religinis ir geopolitinis kontekstas? Kokius vaidmenis nevalingai atliekame kasdieniniame gyvenime?

Užupio meno inkubatoriuje 23.30 val. "Okarukas" pristato šokio spektaklį “Nowhere”, pasakojantį saujelės žmonių istoriją, kurie lyg pabudę iš gilaus sapno, atsiranda čia ir dabar. Jie neprisimena, kas jie, kas atsitiko, kodėl jie nieko neprisimena, o svarbiausia, nežino, kas vyks toliau... Nusimetę viską, kas buvo sociumo ir kultūros primesta, jie bando išsiaiškinti, kas slypi už viso to, atsidurdami nebūtyje ir tuo pačiu čia.

Spektaklių choreografija: Sakurako, muzika: Phil Von, šoka OKARUKAS ir LMTA I kurso aktoriai.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)