„Viva voce“ vadovai Virginija Katinienė ir Raimondas Katinas į Lietuvą grįžo paskelbti geriausiais dirigentais, rašoma pranešime spaudai.

Balandžio mėnesį vykusiame prestižiniame tarptautiniame chorų konkurse „Slovakia Cantat“ iš viso dalyvavo 20 chorų iš 12 Europos šalių.

„Labai prasminga, kad atkurtos Lietuvos 100-mečio akivaizdoje savo šaliai parvežėme šiuos apdovanojimus. Viena iš trijų programų, su kuria dalyvavome tarptautiniame chorų konkurse buvo dedikuota Lietuvai – joje skambėjo dainos mūsų gimtąja kalba. Nuoširdžiai džiaugiamės, kad profesionali dirigentų, gerai žinomų visoje Europoje, komisija mūsų programas įvertino aukščiausiais balais“, – įspūdžiais dalinasi choro vadovas Raimondas Katinas.

V. Katinienės teigimu, šie laimėjimai – visos choro komandos didžiulio darbo, pasiaukojimo ir entuziazmo rezultatas.

„Ilgus mėnesius drauge dirbome ir šiokiadieniais, ir savaitgaliais tam, kad parengtumėme aukščiausio lygio pasirodymus. Ši bendra veikla mus labai suvienijo, todėl dabar esame pasirengę dar didesnėms pergalėms“, – sako V. Katinienė.

Šiuo metu „Viva voce“ choras rengiasi Lietuvos šimtmečio dainų šventei „Vardan tos“, o rudenį išvyks dviejų savaičių gastrolėms į Japoniją, kur pasirodys Tokijuje, Nagojoje, Kioto ir kituose miestuose organizuojamuose koncertuose.

Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetės muzikos mokyklos choras suburtas 1970 m. Šiuo metu jame dainuoja apie 140 moksleivių, kurių amžius nuo 10 iki 17 metų. Choro repertuare – jau šimtais kūrinių skaičiuojama įvairių epochų užsienio bei lietuvių kompozitorių chorinė kūryba, lietuvių bei daugelio pasaulio tautų harmonizuotos, aranžuotos dainos, džiazo bei roko kompozicijos.

Choras su pasisekimu dainavo visose garbingiausiose Vilniaus ir kitų Lietuvos miestų koncertų salėse.

Chorui dirigavo žymūs dirigentai S. Sondeckis, J. Domarkas, M. Pitrėnas, M. Staškus, R. Dilworth (JAV). Su choru koncertavo V. Noreika, V. Prudnikovas, E. Kaniava, A. Krikščiūnaitė, J. Leitaitė, N. Kazlaus, V. Kernagis, grojo Lietuvos kamerinis orkestras, Stokholmo Karališkosios filharmonijos bigbendas ir kt.

Šiuo metu choro vadovams talkina chormeisterė Regina Pažusienė, vokalo pedagogė – Operos teatro solistė Agnė Stančikaitė. Pianistai – vargonininkai Dalia Šakenytė ir Dainius Jozėnas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)