Šiuo koncertu vargonininkai siekia klausytojams suteikti progą pasimėgauti nemirtingais didžiojo muziko kūrybos perlais.

Kaip pasakojo Aušra Motūzaitė-Pinkevičienė, jai labiausiai iš šios programos patinka duetas “Mein Freund ist mein” iš kantatos Nr. 140, kurį vargonams aranžavo Vidas.

„Šiame duete boso ir soprano dialogą groja mano kairė ir Vido dešinės rankos, todėl tenka labai įsiklausyti vienas į kitą. Kartais iš tiesų savo balsais užtraukiame sėdėdami prie to paties vargonų suolo “ – mintimis dalinosi menininkė, kuri šiame koncerte taip pat vargonuos daugeliui vargonininkų mėgstamiausią Bacho kūrinį - Preliudą ir fugą Es-dur, BWV 552.

Anot Vido Pinkevičiaus, šiuo metu jam didžiausią malonumą teikia arija “Mein gläubiges Herze” iš kantatos Nr. 68.

“Grojant kartu su Aušra įsivaizduoju obojaus ir smuiko pokalbius, o kartu ir soprano saldų balsą, kurį palydi violončelės bei basso continuo vingrusis duetas“ – pasakojo vargonininkas, kuris klausytojams taip pat siūlys pasimėgauti puikiosios Bacho Pasakalijos c-moll, BWV 582 bei trijų choralų iš Klavyrinių pratimų III dalies, garsais.

Šeimyninio Pinkevičių vargonų dueto muzikiniai keliai glaudžiai susiję – tiek Vidas, tiek Aušra studijavo Lietuvos muzikos ir teatro akademijoje, o 2001-2003 m. – Rytų Mičigano universitete (JAV), kur abu įgijo humanitarinių mokslų magistro diplomą. 2006 m. drauge baigė Nebraskos-Linkolno universitetą (JAV), kur apsigynė Muzikos menų daktaro laipsnius. Ypatinga dr. Aušros Motūzaitės-Pinkevičienės domėjimosi sritis – XVII a. Šiaurės Vokietijos vargonų meistrai ir J. S. Bachas, o V. Pinkevičius yra aktyvus vargonų ir improvizacijos meno populiarintojas. Abu Pinkevičiai taip pat dėsto Nacionalinėje M. K. Čiurlionio menų mokykloje ir yra Vilniaus universiteto vargonininkai.

Šis renginys yra VU Kultūros centro organizuojamo ciklo „Muzikos valanda VU Šv. Jonų bažnyčioje“ dalis. Ciklo organizatoriai siekia supažindinti klausytojus su daugiau kaip 2000 metų istoriją turinčiu Muzikos instrumentų karaliumi, didžiausiais Lietuvos vargonais, atskleisti šio instrumento grožį ir itin plačias galimybes bei siūlo pasižiūrėti nemokamą video ekskursiją po VU Šv. Jonų bažnyčios vargonus: http://www.organduo.lt/lt

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)