Kaip pranešė leidinys, penktadienį pasirodysiantis žurnalas bus naujo dizaino, dviem spaudos lankais storesnis – kitas jo numeris išeis jau po dviejų savaičių. Taip pat didės ir leidinio kaina – ji sieks 2,5 euro.

Redakcija nurodo, jog permainų buvo priversta imtis dėl sumažėjusios valstybės finansinės paramos 2018-iesiems metams.

Šiemet leidinys iš Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondo (SRTRF) bei Lietuvos kultūros tarybos gavo 71 tūkst. eurų – 8 tūkst. eurų mažiau, nei pernai, finansavimas mažėjo kelis metus iš eilės. Protestuojant prieš, kaip teigta, „ydingą kultūrinės spaudos finansavimo politiką“, vasario 2-ąją „Literatūra ir menas“ išėjo tuščiais puslapiais.

„Esame priversti daryti kūlverstį, persipilti kraują ir užsikurti iš naujo. Po nokdauno. Nėra taip paprasta, bet užsikursime. Jau užsikūrėme. (...) Esu už judesį, kaitą. Tokį žingsnį žengti spyrė ir noras apsaugoti rašančius autorius, vertėjus – idant honorarai nesumažėtų, o gal ir padidėtų, rastųsi orumo jausmas“, – žurnalo redakcijos skiltyje rašo vyriausiasis redaktorius Gytis Norvilas.

„Literatūra ir menas“ yra ilgiausiai be pertraukos tuo pačiu pavadinimu Lietuvoje einantis leidinys. Pirmasis numeris išėjo 1946 metais.

Finansavimą kultūriniams leidiniams skiria Spaudos, radijo ir televizijos rėmimo fondas (SRTRF), Kultūros ministerija ketina reformuoti SRTRF, planą ketinama pristatyti iki kovo vidurio.

Šaltinis
It is prohibited to copy and republish the text of this publication without a written permission from UAB „BNS“.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)